“Dit shirt zit lekkerder.” Orhan Džepar zei het met een grijns en zijn opmerking was uiteraard niet alleen letterlijk bedoeld. Na een verhuurperiode aan Telstar én een half jaar blessureleed, was hij blij weer in competitieverband achter een bal aan te rennen. In het roodgeel van Jong Go Ahead Eagles, waarmee hij maandagavond met 1-1 gelijkspeelde tegen koploper Jong Roda JC.

Ook de van blessures herstelde Joey Groenbast en Thijs Dekker maakten hun rentree. Groenbast begon als rechtsachter in de basis, Dekker viel samen met Džepar in na rust. De twee middenvelders maakten een fitte en gretige indruk en wonnen veel duels. Dekker kreeg zelfs een kans op de winnende goal, maar zijn afstandsschot werd gered.

De thuisploeg weerde zich knap met tien man, nadat verdediger Sam Beukema zijn tweede gele kaart had gekregen en het veld moest verlaten. Mart Remans benutte de daaropvolgende strafschop en bepaalde de eindstand op 1-1.

Kruising
Koploper Roda begon gevaarlijk aan de wedstrijd en kreeg al snel twee levensgrote kansen, oog-in-oog met Mark Spenkelink. De doelman redde en de andere inzet ging naast. Go Ahead Eagles werd in de beginfase teruggedrongen, maar krabbelde langzaam op. Leon de Kogel schoot uit een vrije trap bijna de 1-0 binnen, maar de bal ketste via de kruising terug het veld in.

Onder aanvoering van de uitblinkende Patrick Maneschijn drong de thuisploeg na rust steeds meer aan. Maneschijn beloonde een uitstekende pass van Julian Wolf over de rechterflank met de openingstreffer. Vijf minuten later stond het alweer gelijk en moest Go Ahead Eagles verder met tien spelers. Dat deed de ploeg met overgave. Door goed georganiseerd en met vechtlust te voetballen, kwamen de Limburgers er amper meer door. Ibrahim Soumaoro kopte de bal uit een schot van Roda vanaf de doellijn terug het veld in. Voor Go Ahead Eagles kregen Yannik de Vries, Maneschijn en Dekker kansen.

Zwaar bevochten
Trainer Marco Koorman was tevreden: “We hebben kei- en keihard gewerkt. Vóór de rode kaart domineerden we.” Dekker, net als collega Džepar blij met zijn speelminuten, sprak van een zwaar bevochten punt. En zijn eigen spel? “Volgens mij ging het goed. Ik heb aardig wat ballen veroverd.”

Džepar: “Naar dit moment heb ik een hele tijd uitgekeken. Bij Telstar, een gezellige en hechte club, had ik het naar mijn zin en heb ik veel ervaring opgedaan. Dat was ook het doel: elke week op niveau voetballen. Nu moet het gaan gebeuren bij Go Ahead Eagles, een vaste waarde worden. Ik ben er klaar voor.”

Jong Go Ahead Eagles: Spenkelink; Groenbast (46. Dekker), Beukema, Yildirim, Wolf; Marselia, Soumaoro, Eghan (55. De Vries), Thomas; De Kogel (46. Džepar), Maneschijn.

Karakteristiek:
Reservecompetitie, poule B: Jong Go Ahead Eagles – Jong Roda JC 1-1 (0-0). 64. Patrick Maneschijn 1-0, 69. Mart Remans 1-1 (strafschop). Rode kaart: 68. Sam Beukema (Go Ahead Eagles, 2 x geel). Bijzonderheid: 80. Mart Remans (Roda JC) mist strafschop.