Voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Eindhoven konden Business Partners van Go Ahead Eagles afgelopen vrijdag bieden op een gesigneerd wedstrijdshirt. Doel van de veiling: geld voor specifiek geneesmiddelenonderzoek voor de spierziekte FSHD. Met een bod van 1.500 euro was Sjaak van Es van E.N.E. Consultancy uiteindelijk de hoogste bieder, waarna hij het shirt kreeg overhandigd door Thomas Verheydt.

Ook de 14-jarige Milan Altena (die aan FSHD lijdt) en Henriëtte van der Lelij-Iwema (kinderfysiotherapeut en al 7 jaar behandelaar van Milan) waren aanwezig in De Adelaarshorst. Voorafgaand aan de veiling had Milan verteld welke invloed FSHD op zijn dagelijkse leven heeft. Maar ook welke sportieve uitdagingen hij ondanks zijn ziekte nog voor ogen heeft, zoals de SingelSwim in juni, een evenement waarbij hij zwemmend 800 meter af wil leggen in de grachten van Utrecht. Trots vertelde Milan dat hij afgelopen week tijdens de training al 480 meter had afgelegd. Met recht een topsportprestatie!


(Foto: René Geerars)

Ook de collecte bij de ingang van de Business Lounges leverde 200 euro aan giften op. Namens Milan en Henriëtte: ontzettend bedankt voor uw bijdrage!

Wilt u contact leggen met Milan of Henriëtte? Stuur dan een e-mail naar milanenhenriette@outlook.com.