Go Ahead Eagles won gisteravond in De Adelaarshorst met 1-0 van TOP Oss door een goal in de slotfase van het duel. Doelpuntenmaker was Eagles-aanvoerder Jeroen Veldmate, die vanaf de strafschopstip in de 86ste minuut de enige treffer van de wedstrijd maakte.

Gezien alle coronaperikelen binnen de spelersgroep vindt de captain het knap dat Go Ahead Eagles in de afgelopen week zes punten kon bijschrijven door zeges op Jong PSV en TOP Oss. “Hoewel we niet moeten vergeten dat alle spelers binnen onze selectie op Eerste Divisie-niveau kunnen voetballen, is het toch bijzonder dat wij de afgelopen twee wedstrijden de volle zes punten hebben gepakt. Iedereen heeft zijn taken goed uitgevoerd, waardoor we die overwinningen konden binnenslepen.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Tegen TOP Oss werd Go Ahead Eagles gisteren na een wat kleurloze eerste helft dreigender in de tweede helft. Veldmate: “Na rust kwamen we wat vaker tot goede aanvallen. Al was het ook weer niet zo dat we constant aan het drukken waren, maar uiteindelijk hebben wij wel betere mogelijkheden gecreĆ«erd dan onze tegenstander.”

De aanvoerder beaamde dat er tijdens het nemen van de uiteindelijk winnende strafschop van een andere soort spanning sprake was dan gebruikelijk. “Als de tribunes vol met supporters zitten, voel je nadrukkelijk de emotie van het publiek. Al geldt dat normaal gesproken eigenlijk gedurende de volle negentig minuten. Maar ondanks dat het nemen van die penalty anders aanvoelde, maakte dat het doelpunt uiteraard niet minder belangrijk.”

(Foto: Erik Pasman)