Go Ahead Eagles won vrijdagavond met 3-1 van FC Eindhoven. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Antoine Rabillard. Aanvoerder Jeroen Veldmate had al een goed voorgevoel toen de voorzet van Jenthe Mertens richting de Franse spits zweefde: “Toen Antoine die bal aannam, wist ik al: hij schiet ‘m erin.”

Na het prachtige doelpunt van Rabillard stond iedereen op de banken in De Adelaarshorst. “Ik weet dat Antoine dit kan”, vertelt Veldmate. “Alleen zo’n bal krijg je niet vaak. Antoine gaat altijd op zoek naar het doel. Bij zijn aanname wist ik al: hij gaat scoren. Zoveel vertrouwen had ik erin.”

Tekst gaat verder onder foto.

Captain Jeroen Veldmate ziet van een afstandje hoe deze kans van Antoine Rabillard er net níét ingaat. (Foto: Henny Meyerink)

Het doelpunt van Rabillard was het hoogtepunt van de wedstrijd. Over de gelijkmaker van FC Eindhoven en de mogelijkheid die de Brabanders kregen om zelfs op voorsprong te komen, was Veldmate minder te spreken. “Zij waren in de tweede helft beter. Wij durfden niet meer te voetballen naar mijn gevoel. We gingen misschien op twee gedachten hinken: vasthouden of door voetballen en de 2-0 zoeken. Dat ging niet goed. Het tegendoelpunt valt dan heel knullig.”

Tekst gaat verder onder foto.

Jeroen Veldmate feliciteert Maarten Pouwels met zijn treffer in blessuretijd. (Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Ondanks de nederlaag bij Jong Ajax van afgelopen maandag werd het toch nog een fijne week voor Veldmate. Twee dagen na de nederlaag bracht hij een bezoek aan het ziekenhuis en hoorde hij dat zijn vriendin in verwachting is van een zoontje. “Je leeft dan toch naar zo’n moment toe, ondanks die nederlaag. Dat we dan ook nog van FC Eindhoven winnen, maakt de week alleen maar beter”, vertelt Veldmate.

Hij kan niet wachten tot aanstaande donderdag FC Utrecht te gast is in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. “We zijn dit weekend lekker vrij. Daarna gaan we toewerken naar die kraker. We gaan proberen weer te verrassen; het wordt hoe dan ook een supermooie pot.”


(Foto: Henny Meyerink)