Go Ahead Eagles won vanmiddag met 0-2 van Telstar. Na een wat mindere eerste helft maakte de ploeg van Jack de Gier na rust het verschil in Velsen-Zuid. Richard van der Venne was na afloop blij met de drie punten. Hij baalde wel van zijn vijfde gele kaart, waardoor hij komende vrijdag tegen Roda JC geschorst is.

In de eerste helft wist Go Ahead Eagles weinig te creëren en lag het veldoverwicht bij de thuisploeg. “Het begin van ons was moeizaam; we kwamen telkens niet in het duel en waren overal een stapje te laat. Dan lijkt het net een soort domino-effect: iedereen komt overal iets te laat en daardoor komen we niet in ons spel.”

Na rust was dat niet meer het geval en collega-middenvelder Elmo Lieftink brak in de 51e minuut de ban namens de bezoekende ploeg. “In de tweede helft speelden we een stuk beter. Telstar is niet echt meer gevaarlijk geweest. Dat hadden ze wel kunnen worden door de lengte in hun ploeg, samen met de de vele vrije trappen en corners die ze kregen. Maar verdedigend stonden we goed”, vertelt de 27-jarige Van der Venne. “We zijn daar goed mee omgegaan en hebben eigenlijk nooit het idee gehad dat de voorsprong nog in gevaar zou komen. Mooi dat Julius Bliek uiteindelijk dan ook nog de 0-2 maakt.”

Het enige minpuntje op de zondagmiddagwedstrijd tegen Telstar was de gele kaart van Van der Venne zelf. Daardoor mist hij komende vrijdag de thuiswedstrijd tegen Roda JC. “Ik hoorde dat het een terechte kaart was, maar ik ben er niet blij mee. Helaas moet ik de wedstrijd tegen Roda JC aan me voorbij laten gaan. Zonde, want je wilt altijd spelen.”


Richard van der Venne viert samen met de jarige Sam Beukema en Gino Bosz de 0-2 overwinning tegen Telstar. (Foto: Soccrates Images)