Go Ahead Eagles speelde vrijdagavond met 3-3 gelijk op bezoek bij NEC. Door de vele doelpunten was het genieten voor de ruim zevenduizend toeschouwers in het Goffertstadion, maar Richard van der Venne genoot een stuk minder. Hij zag dat Go Ahead Eagles in Nijmegen eerst een 0-2 en vervolgens een 1-3 voorsprong weggaf en uiteindelijk tevreden moest zijn met de puntendeling. 

Met een 1-2 ruststand zochten de twee ploegen vrijdagavond de kleedkamers op. De voorsprong van Go Ahead Eagles werd zeven minuten na rust verdubbeld door een goede individuele actie van Maecky Ngombo. De 27-jarige Van der Venne gaf de assist op Ngombo, terwijl de middenvelder ook al betrokken was bij de 0-1 van Martijn Berden. “Maecky maakte dat derde doelpunt erg mooi af. Ik kreeg de bal van Jeroen Veldmate, speelde hem door naar Maecky en met een mooie actie schoot hij ‘m binnen”, vertelt Van der Venne, die baalt van het feit dat Go Ahead Eagles die 1-3 voorsprong alsnog weggaf.

Tekst gaat verder onder foto.
(Foto: Henny Meyerink)

“We stonden met 1-3 voor, dan mogen we niet meer gelijkspelen. Dan moet je de wedstrijd over de streep trekken en dat hebben we niet gedaan. Na ons doelpunt begon NEC steeds meer te komen en kwamen wij niet meer aan voetballen toe. We zetten geen druk meer vooruit en vervolgens lagen de doelpunten zo bij ons in het netje. Uiteindelijk moeten we misschien wel blij zijn met dit gelijkspel.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Henny Meyerink)

De geboren Ossenaar was duidelijk meer content over de eerste 45 minuten van Go Ahead Eagles. “Daar zijn we wel tevreden over. We speelden redelijk en gingen niet voor niets met een 1-2 voorsprong de rust in. Vervolgens probeerden we dat na rust uit te bouwen tot 1-3 en dat lukte. Helaas vielen we na ons derde doelpunt steeds verder terug en moesten we nog twee treffers incasseren”, zo besluit Van der Venne.