Richard van der Venne stapte vrijdagavond met een vervelend gevoel van het veld in De Adelaarshorst. De 27-jarige middenvelder vond dat Go Ahead Eagles recht had op meer dan het 1-1 gelijkspel tegen Jong PSV. “We hebben twee punten verloren.”

De rossige Ossenaar stond na het duel ontevreden in de catacomben. “Ja, hier baal je wel van. Ik sta hier met het gevoel dat we twee punten hebben verloren, we hadden hier moeten winnen. Zeker als je kijkt naar de hoeveelheid kansen die wij gecreëerd hebben. We hebben veelal op de helft van Jong PSV gespeeld en ze veel onder druk gezet. Als er één team had moeten winnen, dan waren wij dat wel. Dat we opnieuw niet winnen, is heel zuur.”

Go Ahead Eagles – door opnieuw een kopdoelpunt van Elmo Lieftink – en Jong PSV wisten pas in de tweede helft het net te vinden. Van der Venne: “In beide helften waren wij beter. Ook voor rust hebben we wat kansen gehad die er in kunnen, maar helaas maken we die niet af. We scoren gewoon te weinig, dat was vorige week tegen De Graafschap ook al zo.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Van der Venne was niet te spreken over het veelvuldige spelbederf van de Eindhovense talenten. “Daar heb ik me wel aan geïrriteerd, maar het hoort erbij. We moeten daar gewoon mee dealen. Als wij voorstaan, doen wij precies hetzelfde, maar ik vind wel dat de scheidsrechter op een gegeven moment een keertje had mogen ingrijpen. Maar goed, we moeten zelf meer creëren en de kansen afmaken. Dat hebben we niet gedaan, daardoor houden we een zuur gevoel over aan deze wedstrijd.”