Hobie Verhulst en Nicolas Abdat hebben woensdagmiddag een officieel wereldrecord gevestigd. Op de KNVB Campus in Zeist vestigden Hobie Verhulst en Nicolas Abdat met de ‘Kick & Catch-Challenge een gloednieuw Guinness World Record.

De ‘Kick & Catch-Challenge’ was een nog niet bestaand Guinness World Record. De Challenge was bedoeld voor een tweetal spelers per Keuken Kampioen Divisie-club. Hobie Verhulst en Nicolas Abdat wisten de grootste afstand te overleggen met hun uitvoering van de ‘Kick & Catch-Challenge’. Met een afstand van 71,37 meter hebben zij een officieel nieuw Guinness World Record gevestigd.

De wereldrecordpogingen zijn gedaan in het kader van het vijftienjarig jubileum van het partnership tussen Derbystar en de Coöperatie Eerste Divisie. Dit seizoen, het seizoen 2019/2020, is immers het vijftiende seizoen op rij dat er met de Derbystar wedstrijdbal wordt gevoetbald in de Eerste Divisie.

Overigens werd er woensdag nog een record gevestigd, die van de ‘Halfline Challenge’. Ronald Koeman Jr. van TOP Oss verpulverde het record van Sergio Romero (Manchester United) – 20 ballen – door in één minuut 29 ballen vanaf de doellijn in het doel te schieten.


Bekijk de beelden van de recordpoging hier.