Verlies tegen FC Emmen na zinderende slotfase

Go Ahead Eagles heeft de oefenwedstrijd tegen FC Emmen met 1-2 verloren. In een Adelaarshorst mét publiek kwam de wedstrijd pas in de slotfase tot ontbranding, met 3 doelpunten in 10 minuten. Daarbij trok FC Emmen aan het langste eind.

Met vernieuwde selecties, ten opzichte van het vorige seizoen, begonnen beide ploegen om half acht aan de oefenwedstrijd. De eerste mogelijkheden waren voor Go Ahead Eagles, met gevaarlijke voorzetten vanaf links van Bas Kuipers en iets later van (officieus) debutant Yacine Bourhane. Beiden vonden ze geen medespeler. Ook een laag afstandsschot van Boyd Lucassen vond even later geen doel.

Na 20 minuten kwam FC Emmen wat beter in de wedstrijd, en kreeg het kansen via Rui Mendes en Teun Bijleveld. Bij beide doelpogingen hoefde Jérôme Prior, de Franse proefkeeper van Go Ahead Eagles, niet in actie te komen. In de rest van het eerste bedrijf golfde de wedstrijd op en neer, met voor beide doelen nog een kans. Giannis-Foivos Botos schoot voorlangs na een prima aanval van de Deventenaren, terwijl een paar minuten later Jasin Assehnoun voor het eerst doelman Jérôme Prior testte. Laatstgenoemde kon de bal naar de zijkant boksen.

De tweede helft kwam laat op gang. Beide teams maakten er een interessant schaakspel van, maar lang leidde dat niet tot kansen. De inmiddels ingevallen Jacob Mulenga bracht daar in de 68e minuut verandering in. De spits, die tijdens het warmlopen al luidkeels werd toegezongen, onderschepte een terugspeelbal van FC Emmen en omspeelde doelman Michael Brouwer. Vanuit een moeilijke hoek vond hij echter het zijnet.

In de slotfase kwam de wedstrijd pas écht los. Tien minuten voor tijd nam FC Emmen de leiding, toen Azzedine Toufiqui vanaf het zestienmetergebied al vallend raak schoot. Het antwoord van de Deventenaren kwam vijf minuten later al. Uit een goede corner van Justin Bakker kwam de ingevallen Marc Cardona voor zijn man en kopte knap raak.

Vervolgens regende het kansen voor de ploeg van Kees van Wonderen, toen Jacob Mulenga met een schot van dichtbij én een kopbal uit een corner twee keer op de prima keepende Michael Brouwer stuitte. Als klap op de vuurpijl scoorde FC Emmen in de laatste minuut wél. Jasin Assehnoun kapte naar binnen en schoot met rechts prachtig raak in de verre kruising. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 1-2.