Zoveel mogelijk boeken lezen in negen weken tijd. Dat was voor leerlingen van de groepen 5 en 6 uit het Deventer basisonderwijs de uitdaging tijdens het huidige schooljaar. Afgelopen woensdag ‘scoorden’ twintig deelnemende kinderen een persconferentie in De Adelaarshorst met vier spelers van de eerste selectie van Go Ahead Eagles.

Naast Dennis Hettinga en Lars Jansen, ambassadeurs van Scoor een Boek, namen Thomas Verheydt en Giovanni Büttner plaats achter de tafel voor het vragenvuur van de jonge ‘journalisten in spe’. Ook assistent-trainer Marco Heering schoof aan. “Waar ben je begonnen met voetballen?” en “Hoe oud was je toen je begon met voetballen?” waren de neutrale vragen die de spelers kregen voorgeschoteld. Maar ook meer gewaagde vragen passeerden de revue, zoals “Heb je wel eens een rode kaart gekregen?” en “Heb je wel eens ruzie met de scheidsrechter gehad?”.


 
De kinderen waren ook benieuwd of er buitenlandse spelers in de selectie van Go Ahead Eagles zitten en of er dan Engels of een andere taal in de kleedkamer wordt gesproken. Waarop Marco Heering in onvervalst Vlaams antwoord gaf aan de kinderen… Het bleef voor de deelnemende kinderen aan Scoor een Boek niet alleen bij een kinderpersconferentie. Na afloop werden zij samen met hun ouders meegenomen voor een rondleiding door De Adelaarshorst, waarbij onder meer de kleedkamers en de mixed zone werden bezocht.


 
Meer weten over Scoor een Boek? Kijk dan hier.