Dennis Demmers bij bord vernieuwbouw De Adelaarshorst

Go Ahead Eagles start op 1 juni met de vernieuwbouw van stadion De Adelaarshorst aan de Vetkampstraat in Deventer. Bouwonderneming Van Wijnen gaat direct na de Play Offs aan de slag om het stadion wedstrijdklaar te hebben voor het eerste thuisduel van het seizoen 2015/2016, op 16 augustus.

Dennis Demmers bij bord vernieuwbouw De Adelaarshorst
Trainer Dennis Demmers poseert voor het onlangs geplaatst ‘bouwbord’ op de kruising Brinkgreverweg/Henri Dunantlaan. (Foto: Henny Meyerink)

De vernieuwbouw betreft een volledig nieuwe Leo Halle Tribune, een uitbreiding en renovatie van de hoofdtribune en de Business Lounge, en de ontwikkeling van een maatschappelijk plein. In totaal komt de capaciteit van het stadion na de vernieuwbouw uit op circa 10.000 plaatsen.

Engelse sfeer
Bij het ontwerp van de vernieuwde Adelaarshorst is gekeken naar Engelse voetbalstadions, met Fulham’s Craven Cottage als treffend voorbeeld van een sfeervol stadion dat ook middenin een woonwijk is gelegen. De capaciteit van de Leo Halle Tribune, die twee keer zo hoog wordt als de huidige IJsseltribune, stijgt van 1.100 naar 2.800, waarvan 500 voor de bezoekende club. De tribune wordt gebouwd met echte bakstenen en krijgt een aflopend dak, zodat de hartstochtelijke aanmoedigingen van de fans rechtstreeks naar het veld buigen.

De huidige business ruimte wordt aan twee zijden fors uitgebreid. Aan één kant komt een uitbreiding van de Coldec Business Lounge, aan de andere zijde een toplounge met speciale zakelijke mogelijkheden. De hoofdtribune krijgt een totale capaciteit van ruim 1.800 stoelen.

Tussen de historische hoofdentree aan de Vetkampstraat en de tribunes komt een maatschappelijk plein. Op wedstrijddagen is dit een plek waarop supporters samenkomen, op andere dagen vinden hier vele activiteiten plaats, onder andere voor Go Ahead Eagles Meer dan Voetbal en Go Kids Club.

Het historische stadion De Adelaarshorst bestaat sinds 1920, de club sinds 1902. In de zomer van 2017 is het stadion het decor van een groepswedstrijd en een kwartfinale wedstrijd voor het UEFA EK Vrouwen.

Uitdaging
“Het is een flinke uitdaging om de nieuwe tribunes in een tijdsbestek van zo’n tien weken klaar te stomen voor de eerste competitiewedstrijd in augustus”, aldus Go Ahead Eagles voorzitter Edwin Lugt over de vernieuwbouw. “We zullen deze zomer dan ook vol gas geven. Samen met onze projectpartners zetten we ons ten volle in om de nog sfeervollere Adelaarshorst op tijd te realiseren.”

Naast bouwonderneming Van Wijnen werkt Go Ahead Eagles in dit project nauw samen met Kleissen en Partners (projectmanagement), I’M architecten, Croon Elektrotechniek, de ingenieursbureaus Bartels en Witteveen + Bos en The Stadium Consultancy.

P2015029 Artist Impression GAE low