Nieuws Algemeen

Vernieuwd camerasysteem Beekman Elektro vergroot veiligheid in stadion

Op 27 februari 2022 registreerden liefst elf camera’s van ESPN hoe Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst met 2-1 van Ajax won. Ook het camerasysteem van Beekman Elektro keek mee tijdens de legendarische overwinning op de Amsterdamse lijstaanvoerder (en de wedstrijden die nadien volgden).

“We hebben het camerasysteem in het stadion dit seizoen uitgebreid en vernieuwd”, zegt directeur Erik Beekman, die zich met zijn bedrijf voor nog eens drie jaar aan Go Ahead Eagles verbond als Business Partner. “We zijn er bij Beekman Elektro trots op dat we dit mogen doen in De Adelaarshorst. Go Ahead Eagles is altijd mijn club geweest. Voorheen reden we met de auto vanuit Raalte met vijf volwassenen – en drie kinderen in de kofferbak – naar De Adelaarshorst. Acht jaar oud was ik toen. Inmiddels loop ik er al zo lang rond, dat ik me als Business Partner ook zakelijk graag langer aan de club wilde verbinden. Bovendien is continuïteit belangrijk voor Go Ahead Eagles.”

De samenwerking tussen Go Ahead Eagles en Beekman Elektro bestrijkt inmiddels een behoorlijke periode. “In 2011 werden de hekken weggehaald in het stadion en na de promotie naar de Eredivisie in 2013 werd het eerste tijdelijke camerasysteem uitgerold”, weet Beekman. “Na de stadionuitbreiding van 2015 hebben we het systeem vervolgens opnieuw aangepast en dit seizoen hebben we de volgende stap gezet. Aan het nieuwe camerasysteem zijn vijf extra camera’s toegevoegd. Inmiddels is De Adelaarshorst voorzien van camera’s met een veel hogere resolutie, die 24 uur per dag draaien. Hierdoor hebben we de veiligheid in het stadion nóg meer kunnen vergroten en borgen.”

Terug naar overzicht