75 dagen. Die tijd had het bouwteam van Van Wijnen om de grootscheepse vernieuwbouw van de Adelaarshorst te voltooien. Bouwvakken werden ingeleverd, dagen vol zomerhitte doorstaan.

Honderden betrokkenen maakten de vernieuwbouw van dichtbij mee. Van bouwvakkers tot clubmedewerkers en van de media tot de toeschouwers op de IJsseltribune; iedereen leefde mee met het wel en wee van de voor hun zo vertrouwde Adelaarshorst.

Aan de vooravond van de officiële opening van de vernieuwbouwde Adelaarshorst blikken we nog één keer terug. We gaan terug naar de laatste week van de vernieuwbouw. De week voor Telstar-thuis. We volgden toen vier van die honderden betrokkenen:

Architect Martin Kleine Schaars
Leefde én leeft voor dit project. Pendelde tijdens de vernieuwbouw zo’n beetje zestien uur per dag tussen stadion en zijn architectenbureau I’M Architecten.

Dakdekker Robin Braakhekke
Seizoenkaarthouder van kinds af aan twijfelde geen moment toen hij hoorde van de vernieuwbouw. ‘Daar móet ik bij zijn’, was hij vastberaden. Met Go Ahead Eagles-tattoo op de arm, beleefde hij zijn droomklus.

Jan en Sven Jansen
Opa en kleinzoon konden het niet laten. Aan het einde van de zomervakantie móesten ze even langs hun Kowet. Gelukkig konden ze terecht op de IJsseltribune, om hun rood-gele hart op te halen.

De vernieuwbouwde Adelaarshorst is het stadion van Martin, van Robin en van Jan en Sven. Maar bovenal is het het stadion van ons allemaal. Van Theo en Tim, van Sarah en Iris. Van Orhan en Bart. Hans, Gijs, Jayden.

Veel kijkplezier.

(Vergeet ‘m bij instellingen rechtsonderin niet op HD te zetten)