Vier goals zorgen voor productieve Eagles-avond in Oss: 0-4

Een kwartet doelpunten. Dat was de productie van Go Ahead Eagles vanavond in het Frans Heesen Stadion, waar TOP Oss met 0-4 werd verslagen. Jacob Mulenga, Antoine Rabillard (twee keer) en Giannis Botos lieten hun namen als doelpuntenmakers op het wedstrijdformulier noteren.

De eerste twintig minuten van TOP Oss – Go Ahead Eagles konden het best als aftastend omschreven worden. Kansen vielen er niet te noteren, maar daar bracht de 23e minuut van de wedstrijd verandering in. Slordig balverlies van de Ossenaren gaf Antoine Rabillard de ruimte om richting doelman Bo Geens op te stomen. De Fransman vond de keeper van TOP Oss echter op zijn weg, waardoor de eerste grote kans voor Go Ahead Eagles niet tot een doelpunt leidde.

Tien minuten later leek Go Ahead Eagles alsnog op een 0-1 voorsprong te komen. Na een voorzet vanaf de rechterkant schoot Sam Beukema binnen. In plaats van zijn achtste competitietreffer van het seizoen te vieren, zag de centrale verdediger echter dat arbiter Oostrom het doelpunt annuleerde wegens buitenspel.

De derde kans voor Go Ahead Eagles leidde wel tot een geldig doelpunt. Een keurige voorzet van Bas Kuipers werd door Jacob Mulenga verlengd richting de verre hoek: 0-1 in de 43e minuut. Voor rust hing zelfs een tweede Eagles-treffer nog in de lucht, maar een lage voorzet van Bradly van Hoeven werd maar net door Rick Stuy van den Herik naast zijn eigen doel gewerkt, terwijl in de extra speeltijd een scrimmage voor het Brabantse doel ook niet in een doelpunt resulteerde.

Een tweede Eagles-doelpunt viel echter alsnog vlot in de tweede helft. Na opnieuw een voorzet van Bas Kuipers belandde de bal voor de voeten van Antoine Rabillard, die naar binnen kapte en de bal in het doel deponeerde: 0-2 in de 47e minuut. De Fransman was in de 56e minuut ook verantwoordelijk voor het derde Eagles-doelpunt van de avond. Een diepe bal van Justin Bakker werd door Jacob Mulenga doorgekopt richting Giannis Botos. Waar de inzet van de Griek nog onschadelijk werd gemaakt door doelman Bo Geens, daar schoof Antoine Rabillard in de rebound alsnog de 0-3 binnen.

Daarmee was de strijd in het Frans Heesen Stadion weliswaar vroegtijdig beslist, maar nog niet volledig gestreden. Kort na de tweede treffer moest Jay Gorter tot tweemaal toe ingrijpen op inzetten van TOP Oss, waarmee de Eagles-doelman een tegendoelpunt voorkwam. Datzelfde deed Gorter nadat Olivier Rommens het doel onder vuur nam na een afgeslagen vrije trap van TOP Oss.

Scoren deed Go Ahead Eagles wel opnieuw in de 68e minuut. Het kwartet treffers werd vervolmaakt door Giannis Botos, die de bal op aangeven van Antoine Rabillard fraai over doelman Bo Geens in het doel krulde. In de 78e minuut kon er aan Eagles-zijde opnieuw een heugelijk moment worden gevierd toen Martijn Berden als invaller zijn rentree maakte na een maandenlange revalidatie. Kort voor tijd kreeg Erkan Eyibil nog een kans om van het kwartet Eagles-goals een kwintet te maken, maar hij stuitte op doelman Bo Geens, waardoor 0-4 de eindstand werd.