Nieuws Algemeen

Vier jeugdteams op promotie- of kampioensjacht

Voor de Go Ahead Eagles Voetbalacademie wacht een ouderwets volle én zeer belangrijke voetbalzaterdag, waarop vijf jeugdteams in actie komen. Voor Onder-15, Onder-16, Onder-18 én Onder-21 kan het een speciale dag worden, want zij spelen allen voor promotie of het kampioenschap.

Onder-18
De oudste jeugdelftallen van Go Ahead Eagles spelen een thuiswedstrijd op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen. Onder-18 speelt om 11:30 uur een absolute topper tegen koploper FC Den Bosch O18. De mannen van Tristan Berghuis – nummer 2 in Divisie 4B – spelen in een rechtstreeks duel met de Oeteldonkers voor promotie én het kampioenschap. Go Ahead Eagles moet winnen, terwijl de Bosschenaren genoeg hebben aan een gelijkspel.

Onder-21
Het al gepromoveerde Go Ahead Eagles O21 speelt om 15:00 uur in Diepenveen tegen Alexandria ’66 O21. Om het kampioenschap te grijpen, is het voor de manschappen van Jouad Boufarra – die na dit seizoen afscheid neemt van de club – noodzaak om in de wedstrijd tegen de Rotterdamse middenmoter minimaal een punt te pakken.

Go Ahead Eagles O18 Roda Jc O18 (7) Uitsnede

Onder-14
Go Ahead Eagles O14 staat keurig derde in Divisie 3A en speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen koploper FC Dordrecht O14. Het elftal van trainer Mustafa Aygun kan de Schapenkoppen bij winst tot op een punt naderen, maar kan alleen bij een monsterscore eventueel nog een plek stijgen op de ranglijst. Om 11:00 uur wordt er afgetrapt in Dordrecht.

Onder-15
Ondanks het feit dat Go Ahead Eagles O15 de promotie naar Divisie 2 al heeft kunnen vieren, staat er zaterdag een belangrijke wedstrijd op de rol. De equipe van Jip Ellenbroek speelt op bezoek bij PEC Zwolle O15 de mini-IJsselderby. Bij winst op de Zwollenaren, die onderaan de middenmoot staan, mag Go Ahead Eagles O15 zich kampioen noemen.

Go Ahead Eagles O14 Sc Cambuur O14 Carlo Bruil (1)

Onder-16
Het slotstuk van de voetbalzaterdag is voor Go Ahead Eagles O16. De nummer twee van Divisie 3A gaat op bezoek bij Fortuna Sittard O16. Bij winst op de groen-gelen uit Limburg kan het promotiefeest losbarsten voor de ploeg van Uǧur Yildirim. De aftrap is om 15:00 uur.

Toeschouwers zijn van harte welkom om de jeugdteams van Go Ahead Eagles aan te moedigen op deze ware promotie- en kampioenszaterdag. Via de Twitter-pagina van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie volg je de hele dag alle ontwikkelingen op de velden.

Go Ahead Eagles O16 Fc Dordrecht O16 (2)
Terug naar overzicht