Vier keer winst voor de jeugd

Een succesvolle zaterdag voor de jeugd van Go Ahead Eagles: alle vier de elftallen wonnen. Onder-19 met 3-1 van Roda ’46, Onder-17 met 1-0 van Buitenveldert, Onder-15 met 5-1 van Quick ’20 en Onder-13 met 2-6, ook tegen Quick ’20.

Go Ahead Eagles O19 speelde voor rust goed en kreeg veel kansen. “We hadden volledige druk op de tegenstander”, had trainer Harry Decheiver gezien. Met een verdiende 3-0 voorsprong bij rust als resultaat. Daar tegenover stond een bloedeloze tweede helft. “We werden gemakzuchtig en in de allerlaatste minuut kregen we nog op stomme wijze een goal tegen.”

Onder-17 scoorde slechts een keer, maar dat was tegen Buitenveldert genoeg. Trainer Kick Maatman: “Verdedigend hadden we de zaken goed op orde. We gaven weinig kansen weg.” In aanvallend opzicht was er veel meer te halen. “Maar we verzuimen de 2-0 te maken.”

Go Ahead Eagles Onder-15 boekte zijn eerste zege sinds begin november. 5-1 was de score tegen Quick ’20, maar de roodgelen hadden wel acht keer kunnen scoren, oordeelde trainer Jan Kromkamp. “De echte wil om een grote uitslag neer te zetten ontbrak na rust. Het kwaliteitsverschil met Quick was erg groot, maar ik vond ons vorige week, toen we verloren van Alphense Boys, beter voetballen.”

Het Onder-13-elftal van trainer Uğur Yildirim kende in Oldenzaal weinig moeite met Quick. Toch kwam de ploeg op achterstand en duurde het tot de laatste minuut van de eerste helft eer Bruno van den Dungen gelijkmaakte. Yildirim genoot wel. “We speelden goed, leuk voetbal.” Pas na rust slaagde Go Ahead Eagles erin dit krachtsverschil in doelpunten uit te drukken.

Karakteristieken:
Tweede divisie A: Go Ahead Eagles O19 – Roda ’46 O19 3-1 (3-0). Doelpunten GAE: Yannik de Vries, Jairzinho Slijngard, Dani Cloteda.
Tweede divisie A: Go Ahead Eagles O17 – Buitenveldert O17 1-0 (1-0). Doelpunt GAE: Samuel Wakana.
Eerste divisie A: Go Ahead Eagles O15 – Quick ’20 O15 5-1 (4-1). Doelpunten GAE: Beau de Bone (2), Olaf Kok (2), Timo Schefczyk.
Tweede divisie D: Quick ’20 O13 – Go Ahead Eagles O13 2-6 (1-1). Doelpunten GAE: Milan Berenschot (3), Dinand Burgmeijer (2), Bruno van den Dungen.