Vierde internationale oefenduel eindigt in 0-3 zege op SV Meppen

Go Ahead Eagles heeft vandaag de vierde internationale oefenwedstrijd van seizoen 2021/2022 in een zege omgezet. Na eerdere overwinningen op KMSK Deinze (0-2) en VfL Bochum (0-2) en een gelijkspel tegen Lommel SK (2-2), werd het vandaag in Duitsland 0-3 tegen SV Meppen door doelpunten van Isac Lidberg, Zakaria Eddahchouri en Jacob Mulenga.

De openingsfase van het duel met de Duitsers was voor Go Ahead Eagles, dat er vanaf de eerste minuut van de wedstrijd kort op zat. De eerste kans was voor het team van Kees van Wonderen, toen Isac Lidberg vrij voor doelman Eric Domaschke kwam te staan. Het schot van de Zweed miste echter kracht en trof geen doel. Een paar minuten later was SV Meppen voor het eerst gevaarlijk. Linksback Janik Jesgarzewski schoot vanaf 20 meter kiezelhard tegen de paal, waarna de rebound er wél ging. Dat gebeurde echter in buitenspelpositie, waardoor het Duitse feestje niet doorging.

Vervolgens werd Go Ahead Eagles wat slordiger en raakte het de grip op de wedstrijd eventjes kwijt. Totdat Lidberg in de 34e minuut een vrije doortocht kreeg richting het doel van SV Meppen. De spits schoot koelbloedig raak: 0-1. Kort voor rust kreeg Go Ahead Eagles nog een kans om op 0-2 te komen, maar Martijn Berden kopte een goede voorzet van Ragnar Oratmangoen (die in de eerste helft een controlerende rol op het middenveld had) over.

Sv Meppen Go Ahead Eagles (2)

De tweede helft begon met een kans voor SV Meppen, maar de prima keepende Job Schuurman wist een schot van Jonas Fedl te keren. Even later bracht hij nogmaals redding, nu op een inzet van Valdet Rama. Na een aantal wissels aan Eagles-zijde wist de ploeg van Kees van Wonderen de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. De gretig ingevallen Zakaria Eddahchouri onderschepte de bal voor het doel van SV Meppen en schoot vervolgens onder doelman Julius Pünt door: 0-2. Het slotakkoord was voor Jacob Mulenga, die een voorzet vanaf de rechterkant voor een leeg doel binnen kon schieten. Hij bepaalde de eindstand op 0-3.

“Een leuke wedstrijd waarin de spelers veel energie aan de dag legden”, vond Kees van Wonderen, die Frank Ross twintig minuten liet meespelen. “Voor Frank was dat een nieuwe stap in zijn herstel. Verder hebben we veel jongens van Go Ahead Eagles Onder-21 aan het werk gezien, die het goed deden.”