Vijf jeugdteams op koers voor eindklassering in Top-3

Vijf van de zes jeugdteams zijn ook na vandaag nog volop in de race voor een eindklassering in de Top-3 van de voorjaarscompetitie. Onder-18 en Onder-13 wonnen, terwijl Onder-21 en Onder-15 zich na hun gelijke spelen ook nog altijd op een van de drie bovenste klassementsplaatsen bevinden. Onder-14 kwam vandaag niet in actie, maar is met een score van negen punten uit drie wedstrijden op de tweede plaats te vinden.

Go Ahead Eagles Onder-21 trad vandaag op sportpark Zuiderlaan in Twello aan tegen Vitesse O21. Na een 0-0 ruststand slaagde het team van Jouad Boufarra erin om de score na tien minuten in de tweede helft te openen. Olaf Kok legde de bal na een Eagles-aanval breed op Sam Crowther, die doeltreffend was: 1-0. Uiteindelijk moest het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles genoegen nemen met een gelijkspel, nadat een Arnhemse treffer de score weer in evenwicht had gebracht: 1-1.

Voor Go Ahead Eagles Onder-15 wachtte De Graafschap O15 als tegenstander op sportpark De Muggert in Wesepe. In de eerste helft opende Kai Becker de score namens de manschappen van Jip Ellenbroek: 1-0. Het was niet genoeg om de overwinning over de streep te trekken, aangezien ook de Doetinchemmers scoorden: 1-1. Desondanks blijft Go Ahead Eagles O15 lijstaanvoerder in Divisie 2A.

Go Ahead Eagles O21 Vitesse O21 (2) Carlo Bruil

Go Ahead Eagles Onder-16 kon vandaag op sportpark Zuiderlaan in Twello geen vuist maken tegen ADO Den Haag O16. Door twee Haagse treffers keek het team van Uǧur Yildirim in de rust tegen een 0-2 achterstand aan. Daar kwamen in de tweede helft nog twee doelpunten van het team uit de residentiestad bij, waardoor Go Ahead Eagles O16 een 0-4 nederlaag leed.

Go Ahead Eagles Onder-18 kwam gisteravond al in actie. Tegen FC Dordrecht O18 werd met ruime cijfers gewonnen: 4-0. De openingstreffer kwam op naam van Ibrahima Kouyate, die via de binnenkant van de paal binnenschoot. Via een benutte strafschop van Milan Berenschot kwam het team van Tristan Berghuis vervolgens op 2-0. Doordat Milan Berenschot en Ibrahima Kouyate in de eerste helft beiden nogmaals scoorden, stond in de rust de 4-0 eindstand al op het scorebord. Door de zege klom Onder-18 naar de derde plaats op de ranglijst van Divisie 4B.

Go Ahead Eagles O16 Ado Den Haag O16 (1) Rick Janssen

Het enige jeugdteam dat vandaag een uitwedstrijd voor de boeg had, was Go Ahead Eagles Onder-13. Het jongste jeugdteam van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie won op bezoek bij FC Den Bosch O13 met 0-2. Het team van Martijn Jongbloed neemt momenteel in Divisie 4A de derde plaats in het klassement in.

Fotografie: Carlo Bruil / Rick Janssen