Vijfde clean sheet levert Go Ahead Eagles eerste ‘thuispunt’ op

Go Ahead Eagles heeft vanavond het eerste ’thuispunt’ van seizoen 2020/2021 behaald. Tegen De Graafschap werd niet gescoord, maar werd ook geen tegentreffer geïncasseerd: 0-0. Het was voor het team van Kees van Wonderen de vijfde clean sheet in zeven competitiewedstrijden.

Van Wonderen begon met één wijziging in zijn basisploeg vergeleken met de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen MVV. Wout Droste was in plaats van Julliani Eersteling geposteerd als rechtsback.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bax ontspon zich een duel waarin beide ploegen gewaagd waren aan elkaar. Het eerste schot van de wedstrijd was in de 19e minuut van Maël Corboz, maar de geschampte doelpoging van de Amerikaanse middenvelder belandde in de handen van De Graafschap-doelman Rody de Boer.

Vijf minuten later was Jordy Tutuarima dreigend, maar de Doetinchemse linksback had het vizier te hoog gericht staan waardoor zijn schot over het doel van keeper Jay Gorter ging. Met een katachtige reflex voorkwam de Eagles-doelman dat zijn ploeg na een half uur spelen op achterstand kwam. De kopbal van Jesse Schuurman ging richting de kruising, maar de reddende hand van Gorter ook. Een gesmoord schot van voormalig Eagles-speler Elmo Lieftink was vervolgens het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Het wachten op de eerste kans van de tweede helft duurde een kwartier. Jay Idzes, afgelopen zaterdag nog trefzeker tegen MVV, vond bij zijn diagonale schot doelman De Boer op zijn weg. Go Ahead Eagles drong aan, waardoor ook Maël Corboz en Sam Hendriks mogelijkheden kregen om dreigend te zijn. Halverwege de tweede helft bereikte Frank Ross met een lage voorzet Jay Idzes bij de eerste paal, maar de middenvelder gleed de bal in het zijnet.

Daar bleef het bij in De Adelaarshorst. Go Ahead Eagles noteerde zijn vijfde clean sheet van het seizoen en behaalde het eerste punt in een thuisduel.

Go Ahead Eagles  – De Graafschap 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: De heer Bax

Go Ahead Eagles: Jay Gorter; Wout Droste (86. Julliani Eersteling), Sam Beukema, Jeroen Veldmate, Bas Kuipers; Jay Idzes, Maël Corboz, Luuk Brouwers; Bradly van Hoeven (61. Kevin van Kippersluis), Sam Hendriks, Frank Ross (67. Zakaria Eddahchouri).

De Graafschap: Rody de Boer; Julian Lelieveld, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima; Rick Dekker (63. Danny Verbeek), Jesse Schuurman, Elmo Lieftink; Daryl van Mieghem (86. Joey Konings), Ralf Seuntjens, Mohamed Hamdaoui (75. Johnatan Opoku).