Schermafbeelding 2014-11-29 om 23.24.56

Een prima zaterdag voor de jeugdelftallen van Go Ahead Eagles. Ze wonnen alledrie, scoorden samen dertien keer en incasseerden nul tegendoelpunten.

 

Schermafbeelding 2014-11-29 om 23.24.56
Patrick Maneschijn verschalkt de doelman van SVBO. Het werd 7-0. (Foto: Erik Pasman)

De A1 rolde op eigen veld het Emmense SVBO met 7-0 op, in een wedstrijd die nooit een wedstrijd werd, aldus trainer Harry Decheiver. “We hebben onze plicht gedaan. De tegenstander zakte massaal in en het veld was heel slecht.” SVBO is hekkensluiter in de vierde divisie G en heeft slechts één punt en liefst 73 tegengoals. Ook tegen koploper Go Ahead Eagles kwam het team zwak voor de dag. Decheiver kon daarom weinig conclusies trekken uit de zege tegen de defensief spelende ploeg.

B1-trainer Kick Maatman zag zijn manschappen met 2-0 winnen van directe concurrent Excelsior ’31. Daardoor blijft ook de B1 bovenaan staan in de vierde divisie G. “We hebben dik verdiend gewonnen”, oordeelde Maatman, die zijn ploeg de laatste weken stappen ziet maken. “Voor rust speelden we heel acceptabel. In de tweede helft was het knokken tegen een fysieke ploeg die vaak de lange bal hanteerde.” De openingstreffer van Yannick der Vries was een opvallend exemplaar: zijn voorzet vanaf links zeilde bij de tweede paal zomaar tegen de touwen. Giovanni Büttner gooide het duel in de slotfase op slot.

Go Ahead Eagles C1 versloeg VV Emmen met 0-4. “Een moeizame wedstrijd”, had assistent-trainer Jan Kromkamp gezien. “We leden veel balverlies en legden weinig goede aanvallen op de mat. Maar goed, we maken toch vier goals.” Door de zege tegen de rode lantaarndrager blijven de C-junioren stevig op de tweede plaats staan in divisie 2D. Kromkamp: “Met een 4-0 overwinning moet je blij zijn – we gaven bovendien weinig weg – maar om te zeggen dat het sprankelend was? Nee, niet echt.”

Schermafbeelding 2014-11-29 om 23.25.09
Doellijn-technologie bij Sportpark Zuiderlaan. De A1 won met liefst 7-0.

Karakteristieken:

Go Ahead Eagles A1 – SVBO A1 7-0 (3-0). Doelpunten GAE: Dennis Bolink 3, Givan Werkhoven, Patrick Maneschijn, Tom Langkamp, Orhan Dzepar.
Fotoalbum van deze wedstrijd.

Go Ahead Eagles B1 – Excelsior ’31 B1 2-0 (1-0). Yannick der Vries, Giovanni Büttner.

FC Emmen C1 – Go Ahead Eagles C1 0-4 (0-2). Doelpunten GAE: Aaron van Leer 2, Jordy Knippenberg, Lima Perrels.