Hoofdtribunegae

Met uitgebreide informatie over het voetbalgedeelte en een volledige voorlichting over de huidige status de vernieuwbouw van het stadion na de pauze, werden tweehonderd supporters van Go Ahead Eagles dinsdagavond op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen van de club.

Voor de pauze van de informatieavond gingen Foeke Booy, Edwin Lugt, Deniz Türüc, Jop van der Linden en Erik Cummins in op het voetbalgedeelte. Onder leiding van spreekstalmeester Herman Hobert werden onderwerpen als de huidige positie, de toekomst en de opstelling besproken. Hierbij kregen ook de fans gelegenheid vragen te stellen. Op hun beurt bedankten de spelers de supporters voor hun onaflatende steun.

Na de onderbreking was het tijd voor Martin Kleine Schaars, architect van I’M, om de plannen voor de vernieuwbouw van het stadion uiteen te zetten. Zijn gevisualiseerde presentatie kon op veel waardering uit de zaal rekenen. Tijdens de eerste fase van de verbouwing zullen niet alleen de hoofd- en Leo Halle Tribune worden aangepakt; ook worden het supportersplein en het supportershome verbouwd. “Een wedstrijd moet niet meer anderhalf uur voetbal zijn, maar echt een dag uit”, aldus Martin Kleine Schaars.

De capaciteit van de Leo Halle Tribune, die twee keer zo hoog wordt als de huidige IJsseltribune, zal omhoog gaan van 1100 naar 2700. Martin Kleine Schaars: “Met een aflopend dak, zodat de aanmoedigingen rechtstreeks naar het veld buigen”. In totaal zal de capaciteit van het vernieuwbouwde stadion over de 10.000 gaan.

Hoofdtribunegae

Impressie van de nieuwe Leo Halle Tribune (links) en de nieuwe hoofdtribune (rechts). Bron: I’M Architecten.