Een florerende Voetbalopleiding als stevig fundament onder Go Ahead Eagles. Met die doelstelling in gedachten legde Eric Whittie (Hoofd Opleiding Jeugd) de afgelopen maanden ziel en zaligheid in de verdere kwalitatieve vormgeving van de rood-gele jeugdopleiding. Inmiddels is de basis voor het seizoen 2020/2021 gelegd. 

“We zijn er ongelooflijk trots op dat we in het nieuwe seizoen met zes jeugdteams de competitie ingaan en dat we maar liefst 120 jeugdspelers in onze opleiding hebben”, zegt Eric Whittie. “Om de instroom vorm te geven, zijn we sinds oktober 2019 ontzettend druk geweest met het spelen van testwedstrijden, het verzorgen van trainingsstages en – daar waar we dit nodig vonden – het maken van een extra kwaliteitsslag. Deze inspanningen zijn absoluut de moeite waard geweest, aangezien we al voor de intrede van de coronacrisis onze plannen voor 95% klaar hadden. Gelukkig maar, mogen we achteraf gerust stellen.”


Eric Whittie, met op de achtergrond de selectie van Go Ahead Eagles Onder-17, voorafgaand aan het seizoen 2019/2020. (Foto: Erik Pasman)

De expansie van de Voetbalopleiding kan voor seizoen 2020/2021 in de volgende cijfers uitgedrukt worden:

  • Van 80 naar 120 jeugdspelers
  • Van 4 naar 6 hoofdtrainers
  • Van 4 naar 10 assistent-trainers
  • Van 6 naar 8 fysiotherapeuten
  • Van 4 naar 6 teammanagers
  • Van 4 naar 6 grensrechters
  • Uitbreiding scoutingsapparaat jeugd naar circa 10 personen

In het seizoen 2020/2021 komt de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding met zes jeugdteams in competitieverband uit: Onder-13, Onder-14, Onder-15, Onder-16, Onder-18 en Onder-21. Daarbij zijn Onder-14, Onder-16, Onder-18 en Onder-21 als nieuwe teams aan de ‘voetbalpiramide’ toegevoegd, terwijl Onder-17 en Onder-19 zijn komen te vervallen.

Tekst gaat verder onder foto.


 
“We hebben de bezetting van de technische staf uitgebreid om onze jeugdspelers nog meer individuele aandacht te kunnen geven”, vervolgt Whittie. “Uiteraard hebben we voor alle jeugdteams de nodige doelstellingen geformuleerd. Deze zijn opgenomen in een beleidsplan, maar de belangrijkste uitdaging hebben we al gerealiseerd: we willen dat de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding qua organisatie competitief is aan onze omgeving. Hierbij moet dan vooral worden gedacht aan het neerzetten van goede randvoorwaarden om met onze jeugdteams naar een topsportklimaat toe te groeien. Daarin zijn we inmiddels op heel veel fronten geslaagd. Er zullen nog enkele stapjes moeten worden gemaakt, zoals bijvoorbeeld het bieden van ondersteuning binnen het onderwijs. Maar ook hiervoor liggen de plannen klaar.”

Wat ziet Eric Whittie als volgende stip aan de horizon voor de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding? “Uiteindelijk moeten alle inspanningen natuurlijk leiden tot een gestage aanvoer van zelf opgeleide spelers voor onze hoofdmacht. We hopen hier de komende jaren de bewijzen voor te kunnen leveren. We blijven in ieder geval vol inzetten op onze florerende jeugdafdeling.”


(Foto: Carlo Bruil)

Geen reacties meer mogelijk.