Go Ahead Eagles heeft geen punten weten mee te nemen uit Volendam. In een stormachtig KRAS Stadion besliste Schouten het duel in de 88e minuut: 1-0.

Go Ahead Eagles startte ten opzichte van het duel met FC Eindhoven met drie andere basisspelers. Sander Duits, Kenny Teijsse en Elvio van Overbeek vervingen Robin van der Meer, Orhan Dzepar en Jeffrey Rijsdijk.

Na wat losse flodders aan beide kanten, was het Theo Zwarthoed die zich als eerste moest inspannen. Hij bokste een van richting veranderd schot van Jack Tuyp naast het doel. Het dichtst bij een treffer was echter Leon de Kogel. De spits mocht vanaf randje zestien aanleggen voor een vrije trap. Zijn verwoestende uithaal spatte op de paal uiteen.

VOLENDAM - FC Volendam - Go Ahead Eagles, Jupiler League seizoen 2015-2016, Kras Stadion, 30-11-2015, GA Eagles-speler Leon de Kogel (r) schiet een vrije trap tegen de paal, GA Eagles-speler Sander Duits (L) kijkt toe

Net als in het eerste bedrijf, speelde de stormachtige wind in Volendam ook in de tweede helft een grote rol. Doeltrappen die ineens van richting keerden en diepe ballen die pardoes in sneltreinvaart over de achterlijn stuiterden waren schering en inslag. Dat, gecombineerd met veel slordige eindpasses en voorzetten die niet aankwamen, zorgde ervoor dat er weinig kansen te noteren vielen. De dreigendste man op het veld was Randy Wolters, die enkele goede acties en voorzetten in huis had. Het ontbrak echter aan wat geluk in de afronding.

Omdat ook FC Volendam in de tweede helft kwam tot slechts wat schotjes, leek de wedstrijd in 0-0 te eindigen. In de absolute slotfase kwam een corner van Van Kippersluis door bij de tweede paal, waar Schouten deze binnen kon lopen: 1-0. Hierdoor liep Go Ahead Eagles een verdiende remise toch nog mis.