Go Ahead Eagles A1 en B1 hebben op de Zandweerd de volle buit gepakt. De A-junioren wonnen met 10-0 van Emmen, de B’tjes zegevierden met 3-2 tegen Flevo Boys. Go Ahead Eagles C1 verloor de uitwedstrijd tegen FC Groningen met 3-0.

De A1 begint op Paris Saint-Germain te lijken. Waar de Fransen een enorme voorsprong hebben in Ligue 1, daar wordt het gat tussen Go Ahead Eagles A1 en de concurrentie ook almaar groter. Het enige doel is dan ook kampioen worden. Zodat de ploeg volgend seizoen in de tweede divisie tegenstanders van een hoger niveau treft. De zo gewenste weerstand. “We gaan nu aardig in de richting van de titel”, wist ook trainer Harry Decheiver. “Het verschil tegen Emmen was veel te groot. Dit was geen wedstrijd, maar een spel op één goal.”

Ongeslagen B1 toont veerkracht
Op basis van de uitslag had de B1 het niet gemakkelijk met Flevo Boys, maar in de praktijk creëerde de ploeg vele kansen en had de marge groter moeten zijn. “Voor rust hadden we de wedstrijd al lang en breed moeten beslissen”, vond trainer Kick Maatman. “We kregen vier of vijf honderd procent kansen.” Samuel Wakana bracht de thuisploeg na rust op 2-0, maar Flevo Boys vocht zich terug tot 2-2. “En toen werd het even spannend, want wij wilden onze status zonder puntenverlies behouden”, zei Maatman. “We schakelden een tandje bij en hadden nog drie goals kunnen maken.” Eén treffer van Dani Cloteda volstond echter voor de zege. Maatman: “We hebben veerkracht getoond.”

C1 maakt grote stappen
De C’tjes lieten progressie zien ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (5-0 verlies), maar hadden geen antwoord op het surplus aan individuele klasse van de noorderlingen. “Groningen was de betere ploeg en heeft verdiend gewonnen”, erkende trainer Jochem de Weerdt. “Maar wij zijn als team duidelijk gegroeid, zowel verdedigend als aanvallend. Ook hadden we geen ontzag voor de tegenstander, waar in het begin van het seizoen nog wel een beetje sprake van was. Ons spel is verbeterd en we lieten een aantal goede aanvallen zien. Beter zo verliezen dan met nonchalant voetbal. Dit elftal heeft grote stappen gemaakt.”

Karakteristieken:
Derde divisie D: Go Ahead Eagles A1 – Emmen A1 10-0 (5-0). Doelpunten GAE: Dylan de Bruin (3), Isai Marselia (2), Desney Bruinink, Brandon Hartsuiker, Thijs Dekker, Yannick der Vries, Ricardo Overman.
Derde divisie D: Go Ahead Eagles B1 – Flevo Boys B1 3-2 (1-0). Doelpunten GAE: Hamit Dogru, Samuel Wakana, Dani Cloteda.
Eerste divisie A: FC Groningen C1 – Go Ahead Eagles C1 3-0 (1-0).