Even mocht Achilles’29 ruiken aan het koploperschap van de Jupiler League. Met tien punten uit de eerste vier duels draaiden de Groesbekers mee in de top van de ranglijst. Nadat de vijfde wedstrijd, uit tegen Go Ahead Eagles (foto), werd verloren zakte de ploeg van Eric Meijers echter al snel op de ranglijst.

De zwart-witten uit Groesbeek weerden zich in augustus nog kranig in Deventer, maar verloren uiteindelijk met 3-2. Het vormde het begin van een reeks van elf duels zonder zege. Dankzij tien punten uit de laatste zes wedstrijden, steeg Achilles wel naar de 14e plek op de ranglijst. Onder meer FC Dordrecht, FC Eindhoven (beide 2-1), Fortuna Sittard (afgelopen maandag, 3-0) werden verslagen. Go Ahead Eagles mag zijn borst nat maken op bezoek op Sportpark De Heikant, waar Achilles al drie maanden ongeslagen is in thuisduels.

Dat weet ook trainer Dennis Demmers van Go Ahead Eagles, die Achilles afgelopen maandag nog in actie zag tegen Fortuna. “Op Sportpark De Heikant ligt een moeilijk bespeelbaar veld met kleine afmetingen. Achilles is echt een ploeg die graag in de duels speelt en in de omschakeling gevaarlijk kan worden. Bovendien hebben ze met Hendriks en Thoone twee gevaarlijke aanvallers.”

DEVENTER - Go Ahead Eagles - Achilles 29, Jupiler League, voetbal, seizoen 2015-2016, Stadion De Adelaarshorst, 30-08-2015, GA Eagles-speler Leon de Kogel (l) benut een strafschop en scoort de 3-0
Leon de Kogel benut een strafschop tegen Achilles’29, eerder dit seizoen.

Go Ahead Eagles kan in Groesbeek weer beschikken over Jerry van Ewijk, die de duels met Jong PSV en Telstar vanwege een blessure aan zich voorbij moest laten gaan. Het laatstgenoemde duel werd vorige week maandag met 1-2 gewonnen. “Winst is altijd het beste medicijn”, vertelt Demmers, die vandaag van de KNVB het bericht ontving dat de 0-1 in Velsen-Zuid definitief op naam komt van Leon de Kogel. “Na Telstar uit waren we even blij, maar zetten al snel de knop weer om richting Achilles-uit.”

Dat deden ook vele fans van Go Ahead Eagles, getuige het aantal van ruim 300 fans dat meereist naar Groesbeek! Spits en topscorer Leon de Kogel heeft speciaal voor deze supporters een videoboodschap. Ga naar Facebook.com/GAEagles of Twitter.com/GAEagles om kans te maken op het shirt!