Aanstaande zondag (22 januari) wacht voor Go Ahead Eagles de ontmoeting tegen Excelsior. De Kralingers zijn na de promotie in 2014 bezig aan hun derde opeenvolgende seizoen in de Eredivisie. Momenteel neemt het team van trainer Mitchell van der Gaag op het hoogste niveau de vijftiende plaats op de ranglijst in. Het verschil tussen Excelsior en Go Ahead Eagles ploegen is vijf punten.

Eerder dit seizoen won Go Ahead Eagles in de eigen Adelaarshorst met 3-0 van de Rotterdammers. Eén doelpunt van Sander Duits en twee benutte strafschoppen van Sam Hendriks (foto boven) leverden de ploeg van trainer Hans de Koning drie punten op tegen de concurrent in de strijd voor handhaving.

“Ik heb Excelsior dit jaar meerdere keren aan het werk gezien”, vertelt trainer Hans de Koning. “Excelsior heeft een hartstikke leuk voetballende ploeg. Het is aan ons de taak ervoor te zorgen dat ze daar niet aan toekomen. Daarbij zullen we ook rekening moeten houden met de snelheid die ze voorop hebben met Hasselbaink, Fredy en Elbers.”


Elvis Manu kwam in het seizoen 2012/2013 op huurbasis uit voor Excelsior. Afgelopen vrijdag maakte hij zijn debuut voor Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles kent maar liefst vijf spelers binnen de huidige selectie die eerder in hun carrière voor Excelsior speelden. Sander Fischer, Elvis Manu (lees hier een interview met Manu), Darren Maatsen, Theo Zwarthoed en Norichio Nieveld kwamen in het verleden allen uit voor de Kralingers. Andersom droegen de Excelsior-spelers Khalid Karami en Nigel Hasselbaink eerder in hun loopbaan het shirt van de Deventenaren.

Hans de Koning kan op het kunstgras in Kralingen geen beroep doen op de geblesseerde spelers Chris David, Lars Lambooij en Tom Daemen. Van laatstgenoemde is de verwachting dat hij komende week weer aansluit bij de groepstraining. Leon de Kogel en Elvis Manu vielen in het duel met AZ uit met pijntjes, maar zijn inzetbaar. Verder is Hans de Koning geschorst naar aanleiding van zijn tribuneverwijzing tijdens het duel met AZ. “Maar we hebben alles met de technische staf goed doorgesproken, dus dat moet goedkomen”, besluit De Koning.

Morgen traint Go Ahead Eagles nog één keer ter voorbereiding op de wedstrijd tegen Excelsior. Deze training wordt afgewerkt op het kunstgras van Sportclub Eefde.

Excelsior – Go Ahead Eagles begint zondag om 14:30 uur. Ruim 200 fans reizen spelers en staf achterna naar Rotterdam. Niet in het uitvak? Volg de wedstrijd dan live op:
– Snapchat (gaeagles)
– Twitter.com/GAEagles
– Deventer Radio
– FOX Sports (ook in het supportershome van de Supportersvereniging)

De vorige editie van Excelsior-Go Ahead Eagles (seizoen 2014/2015) in beeld: