Morgenavond staat voor Go Ahead Eagles de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch op het programma. In Stadion De Vliert gaat het team van Leon Vlemmings op jacht naar de eerste zege sinds het gewonnen thuisduel tegen Jong AZ.

Dat Go Ahead Eagles in de Brabantse provinciehoofdstad met een tegenstander in vorm te maken krijgt, blijkt uit de ongeslagen wedstrijdenreeks die FC Den Bosch heeft neergezet. Na de laatste nederlaag, op 15 september tegen Telstar (3-2), bouwden de Bosschenaren aan een serie van tien competitieduels zonder nederlaag en klom de ploeg van hoofdtrainer Wil Boessen naar de zesde plaats op de ranglijst van de Jupiler League. Met zeven competitiedoelpunten mag Sven Blummel zich clubtopscorer noemen van de Brabanders. Hij wordt op de voet gevolgd door zijn ploeggenoot Niek Vossebelt, die tot dusver zes keer doel trof in de Jupiler League.


Onder toeziend oog van Jeffrey Rijsdijk controleert Niek Vossebelt op 24 augustus 2015 de bal tijdens FC Den Bosch – Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

Topscorer van Go Ahead Eagles is Sam Hendriks (12 doelpunten), die morgen als diepste spits in een 4-2-3-1 formatie speelt. Het basiselftal van Go Ahead Eagles is op één positie gewijzigd ten opzichte van de basisformatie waarmee afgelopen maandag tegen Jong FC Utrecht werd gestart. Tim Hölscher is hersteld van een achillespeesblessure en neemt de plaats in van Givan Werkhoven. Sjoerd Overgoor en Joey Suk vormen het defensieve gedeelte van het middenveld, terwijl Stefano Beltrame, Pieter Langedijk en Hölscher de meest vooruitgeschoven middenvelders zijn. “We willen iedereen wat meer verantwoordelijk maken voor zijn eigen man en de zones loslaten”, aldus Leon Vlemmings. “Hierdoor willen we vastigheid en duidelijkheid in het team creëren en het elftal meer vertrouwen geven. FC Den Bosch heeft een team dat goed draait, maar we moeten vooral naar onszelf kijken om de negatieve wedstrijdenreeks te doorbreken.” De defensie van Go Ahead Eagles bestaat net als tegen Jong FC Utrecht uit Joey Groenbast, Rick Ketting, Xandro Schenk en Orhan Džepar, terwijl Sonny Stevens het doel verdedigt.


Tim Hölscher is hersteld van zijn achillespeesblessure en keert tegen FC Den Bosch terug in het basiselftal van Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

De laatste keer dat Go Ahead Eagles en FC Den Bosch in competitieverband tegenover elkaar stonden in Noord-Brabant, was op 24 augustus 2015. Destijds won Go Ahead Eagles met 2-4. Namens de Deventenaren bogen Jerry van Ewijk en Bart Vriends nog voor rust een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. Leon de Kogel en Orhan Džepar zorgden in de tweede helft voor een 1-4 tussenstand, voordat FC Den Bosch in de slotfase nogmaals tegen scoorde.


Bart Vriends vecht op 24 augustus 2015 een verbeten duel uit met Jordy Thomassen tijdens FC Den Bosch – Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

FC Den Bosch – Go Ahead Eagles begint morgen om 20:00 uur en staat onder leiding van arbiter Van de Graaf. Go Ahead Eagles wordt in Stadion De Vliert ondersteund door 68 fans in het uitvak. Ben je er niet bij in Den Bosch? Volg de wedstrijd dan live op:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Mijn Verhaal)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– FOX Sports Schakelkanaal