Drie dagen na de remise tegen Jong PSV kruist Go Ahead Eagles opnieuw de degens met een tegenstander uit Eindhoven. Ditmaal is in de Lichtstad de plaatselijke FC de tegenstander. Vrijdag om 20:00 uur wordt er in het Jan Louwers Stadion afgetrapt.

Door zes overwinningen, drie keer een gelijkspel en zeven nederlagen behaalde de tweede profclub uit de Lichtstad tot dusver 21 punten uit 16 wedstrijden. Daarmee staat het team van trainer Wilfred van Leeuwen op een 12de plaats in de Jupiler League. Met Mart Lieder heeft FC Eindhoven een opvallende speler in de gelederen. Van de 24 competitiegoals die de Brabanders dit seizoen scoorden, nam de spits er liefst 15 voor zijn rekening. Daarmee voert Lieder momenteel de topscorerslijst van de Jupiler League aan. Tweede op de ranglijst is Sam Hendriks met 12 goals.

Dat FC Eindhoven en Go Ahead Eagles elkaar niet veel ontlopen tijdens onderlinge ontmoetingen in Eindhoven, bewijzen de statistieken. Van de laatste zes edities eindigden er vier in een gelijkspel. Zo ook de laatste in het seizoen 2015/2016 (0-0). Daarnaast won FC Eindhoven de editie van het seizoen 2011/2012 (1-0) en Go Ahead Eagles die van een seizoen later (1-4, samenvatting hieronder).

Als je bovenstaande samenvatting uit het seizoen 2012/2013 hebt gekeken, heb je Joey Suk op de paal zien schieten en een puntgave assist zien afleveren. Voor de wedstrijd van morgen is de middenvelder nog een twijfelgeval. Hij liep in het duel met Jong PSV een enkelblessure op. Voor de rest kan trainer Jan van Staa beschikken over een nagenoeg fitte selectie.

“En dat betekent dat we keuzes moeten maken als staf”, aldus Van Staa, die zijn opstelling nog niet prijsgaf na de donderdagtraining. “De jongens horen het ook morgen. Het belangrijkst is dat we met overtuiging afreizen naar Eindhoven. De overtuiging dat we er een resultaat kunnen boeken. Dit seizoen zijn er nog niet veel punten gepakt in uitwedstrijden, maar dat telt morgen niet. Afgelopen dinsdag hebben we na een zeer lastige eerste helft in de tweede helft bij vlagen goed spel laten zien. Dat moeten we doortrekken naar morgen.”


Sam Hendriks treft morgen in Mart Lieder zijn voorlopige meerdere op de topscorersranglijst. (Foto: Erik Pasman)

FC Eindhoven – Go Ahead Eagles begint morgen om 20:00 uur en staat onder leiding van arbiter Kooij. Go Ahead Eagles wordt in het Jan Louwers Stadion ondersteund door 25 fans in het uitvak. Ben je er niet bij in Eindhoven? Volg de wedstrijd dan live op:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Mijn Verhaal)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– FOX Sports Schakelkanaal