Een zege smaakt altijd naar meer. Dat geldt ook voor FC Emmen en Go Ahead Eagles. Emmen boekte op de eerste speeldag van de competitie zijn enige zege, terwijl Go Ahead Eagles afgelopen dinsdag succesvol was in het bekertoernooi. Wie pakt de tweede overwinning van het seizoen? Dat is de inzet van het onderlinge duel van morgen in de JENS Vesting.

Na vijf speelrondes hebben de Drenten nog altijd een ongeslagen status in de Jupiler League. Het team van trainer Dick Lukkien begon het seizoen 2017/18 met een 0-2 overwinning bij RKC Waalwijk. Vervolgens speelde FC Emmen vier keer op rij gelijk: thuis tegen FC Eindhoven (1-1), uit tegen FC Dordrecht (2-2), thuis tegen Fortuna Sittard (0-0) en uit tegen NEC (1-1). Laatstgenoemde ploeg versperde FC Emmen vervolgens afgelopen dinsdag de weg naar de volgende ronde van het KNV Bekertoernooi. In Emmen werd het 1-3 voor de Nijmegenaren.


Leon de Kogel scoorde tijdens de vorige onderlinge ontmoeting in Emmen de aansluitingstreffer. (Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles bewaart weinig goede herinneringen aan de laatste ontmoeting die het in competitieverband speelde in Emmen. Op 16 oktober 2015 kwamen de Deventenaren al na dertien minuten met tien man te staan na een rode kaart voor doelman Theo Zwarthoed. Via doelpunten van Jurjan Mannes en Marnix Kolder kwam FC Emmen op een 2-0 voorsprong, voordat Leon de Kogel (foto) kort voor rust tegen scoorde. Door doelpunten van Gaby Jallo en opnieuw Kolder liepen de Emmenaren in de tweede helft uit naar een 4-1 overwinning.

Met Peter van der Vlag, Gersom Klok en Cas Peters staan er momenteel bij FC Emmen drie spelers onder contract die eerder de kleuren van Go Ahead Eagles verdedigden. Tim Siekman liep tijdens de voorbereiding een week stage in Deventer, maar keerde daarna terug naar Emmen.


Cas Peters (op de foto in duel met latere Eagle Darren Maatsen) speelde in het seizoen 2012/2013 voor Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

Aan de kant van Go Ahead Eagles maken twee spelers hun rentree. Een enkelblessure zette La’Vere Corbin-Ong twee maanden buitenspel, terwijl Rick Ketting op 1 september geblesseerd raakte aan zijn hamstring in het duel met Helmond Sport. Zij nemen de plekken in van respectievelijk Dennis Hettinga en Sam Beukema. “Ik heb Dennis en Sam vanochtend even apart genomen”, vertelt trainer Leon Vlemmings. “Ik ben namelijk erg trots op de manier waarop ze het de afgelopen weken hebben ingevuld in een lastige periode.”


La’Vere Corbin-Ong maakt morgenavond zijn officiële debuut in het eerste. Hij trainde deze week volledig mee en speelde dinsdag mee bij de beloften. (Foto: Erik Pasman)

Leon de Kogel (hamstring) en Sjoerd Overgoor (bovenbeen), die in het vorige competitieduel met Cambuur nog in de basis startten, zijn er tegen FC Emmen niet bij. Zij nemen morgenavond plaats in het uitvak, samen met niet minder dan 309 rood-gele fans.

FC Emmen-Go Ahead Eagles begint morgen om 20:00 uur en staat onder leiding van arbiter Lindhout. Niet in het uitvak? Volg de wedstrijd dan live op:
Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Mijn Verhaal)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– FOX Sports Schakelkanaal