Met een ongewijzigd basiselftal begint Go Ahead Eagles morgen om 20:00 uur aan de achtste competitiewedstrijd van het seizoen 2017/18. In Oost-Brabant is FC Oss, de huidige nummer 5 van de Jupiler League, de tegenstander in het Frans Heesen Stadion.

Met tien punten uit de eerste vier competitiewedstrijden schoten de Ossenaren dit seizoen uit de startblokken in de Jupiler League. Jong FC Utrecht, FC Volendam en FC Dordrecht werden verslagen, terwijl tegen Telstar met 3-3 gelijk werd gespeeld. Uit de laatste drie wedstrijden werd daarentegen door het team van trainer Klaas Wels slechts één punt behaald door een gelijkspel tegen Almere City FC (2-2) en nederlagen tegen Jong AZ (0-2) en Jong Ajax (0-3). Het neemt niet weg dat FC Oss momenteel op een subtopplaats staat in de Jupiler League.

De Brabanders hebben twee spelers onder contract die eerder het shirt van Go Ahead Eagles droegen. Lion Kaak speelde in de eerste maanden van 2013 negen competitieduels voor Go Ahead Eagles, terwijl Lesly de Sa in het seizoen 2014/2015 tot zestien Eredivisieduels (en één doelpunt) in het roodgeel kwam.

Lesly de Sa speelt tegenwoordig voor FC Oss, maar kwam in het seizoen 2014/15 zestien Eredivisieduels in actie voor Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

De laatste keer dat Go Ahead Eagles en FC Oss in competitieverband tegenover elkaar stonden in Brabant, was op 20 november 2015. Als lijstaanvoerder van de Jupiler League ging Go Ahead Eagles destijds met 3-0 onderuit door doelpunten van Fatih Kamaçi (twee keer) en Istvan Bakx. Later dat seizoen werd in de eigen Adelaarshorst revanche genomen voor deze nederlaag. Door goals van Sander Duits, Teije ten Den (twee keer) en Leon de Kogel (tweemaal) werd het op 18 maart 2016 maar liefst 5-0 tegen de Ossenaren.

Leon de Kogel treft op 18 maart 2016 doel tegen FC Oss, maar is er morgen door een hamstringblessure niet bij in het Frans Heesen Stadion. (Foto: Erik Pasman)

De Kogel is er morgenavond niet bij tegen FC Oss. De spits kampt nog altijd met een hamstringblessure. Ook Orhan Džepar en Thijs Dekker zijn nog niet volledig hersteld van hun blessures, maar werkten vandaag net als De Kogel wel een hersteltraining af op het trainingsveld naast De Adelaarshorst.

Door de blessure van De Kogel staat Givan Werkhoven morgenavond weer samen met clubtopscorer Sam Hendriks in de spits geposteerd. Tegen FC Oss kan trainer Leon Vlemmings voor het eerst dit seizoen zijn basisteam intact laten. “De elf spelers die tegen Almere City FC begonnen, starten ook tegen FC Oss”, geeft hij aan. “De afgelopen dagen hebben we op het trainingsveld keihard gewerkt om de dingen die tegen Almere City goed gingen, verder te verbeteren. Het zou mooi zijn als we een goed vervolg kunnen geven aan het duel van afgelopen vrijdag en een goede serie neer kunnen zetten. We spelen voor de tweede keer op rij in dezelfde samenstelling en dat is belangrijk om tot vastigheden te komen. We gaan vol vertrouwen naar Oss toe.”


Evenals afgelopen vrijdag tegen Almere City FC staat Givan Werkhoven ook tegen FC Oss samen met clubtopscorer Sam Hendriks in de spits. (Foto: Erik Pasman)

FC Oss – Go Ahead Eagles begint morgen om 20:00 uur en staat onder leiding van arbiter Martens. Go Ahead Eagles wordt in het Frans Heesen Stadion ondersteund door 66 fans in het uitvak. Ben je er niet bij in Oss? Volg de wedstrijd dan live op:
Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Mijn Verhaal)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– FOX Sports Schakelkanaal