Morgenavond speelt Go Ahead Eagles in De Kuip tegen koploper Feyenoord. De Rotterdammers kregen afgelopen zondag een gevoelige tik te verwerken door de 2-1 nederlaag in Amsterdam tegen titelconcurrent Ajax. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst gaat nog wel fier aan kop met een voorsprong van drie punten op de Amsterdammers.

Eerder dit seizoen liep Feyenoord in De Adelaarshorst tegen de eerste competitienederlaag van het seizoen aan. Op 6 november 2016 kroonde Jarchinio Antonia zich tot matchwinner door na een half uur spelen de winnende 1-0 binnen te schieten. Ook de laatste editie in De Kuip stapte Go Ahead Eagles als winnaar van het veld. Op 19 april 2015 was het Jules Reimerink die de enige treffer van de middag liet noteren (0-1).

Voor Eagles-aanvaller Elvis Manu betekent de wedstrijd tegen Feyenoord een weerzien met de club waarvoor hij tussen 2011 en 2015 tot acht competitietreffers kwam in 33 competitiewedstrijden en ook de nodige doelpunten maakte in Europees verband. Norichio Nieveld en Erik Cummins hebben eveneens een verleden bij de Rotterdammers.

“Ik ben wel een beetje jaloers op de jongens”, vertelt trainer Robert Maaskant, die kan beschikken over een vrijwel fitte selectie. Alleen Darren Maatsen (lies) en Chris David (knie) zijn niet inzetbaar. “Een avondwedstrijd in De Kuip spelen is iets prachtigs. Natuurlijk wordt het heel zwaar, maar onmogelijk niks. Met dat geloof hebben we ook afgelopen zondag een mooi resultaat geboekt tegen FC Twente. We zijn realistisch – normaal verlies je – maar overal krijg je kansen. In de thuiswedstrijd tegen Feyenoord heeft iedereen dat kunnen zien.”

De aftrap van Feyenoord-Go Ahead Eagles is om 20:45 uur. Er reizen zo’n 350 supporters mee naar Rotterdam. Niet in het uitvak? Volg de wedstrijd dan via:
– FOX Sports
– Twitter.com/GAEagles
– DRTV Radio