Het is de nummer 18 tegen de nummer 16. 16 punten tegen 17 punten. De inzet: drie punten, een sprong op de ranglijst en een boost in de strijd om lijfsbehoud. Morgenavond om 19:45 uur trappen Go Ahead Eagles en ADO Den Haag in een uitverkochte Adelaarshorst af voor een echte handhavingskraker.

Op 6 augustus 2016 was het net gepromoveerde Go Ahead Eagles de eerste tegenstander waartegen ADO Den Haag dit seizoen drie punten in de wacht sleepte. Twee doelpunten van Mike Havenaar en een goal van Tyronne Ebuehi (assist: Ludcinio Marengo) zorgden er op de eerste speeldag van het seizoen voor dat de club uit de Hofstad met een 3-0 zege aan de huidige voetbaljaargang begon.

Teruggeworpen
Met drie overwinningen in de eerste drie wedstrijden kende ADO Den Haag in augustus dan ook een uitstekende start van Eredivisie-seizoen 2016/2017. Een half jaar later heeft een mindere sportieve fase de Hagenaars teruggeworpen op de ranglijst, waardoor ADO Den Haag inmiddels strijdt voor lijfsbehoud. In totaal vergaarde het team van voormalig trainer Zeljko Petrovic, dat na de winterstop vier nederlagen op rij leed, tot dusver 17 punten uit 21 wedstrijden. Voorgenoemde reeks koste Petrovic zijn baan. Hij werd deze week opgevolgd door Leidenaar Alfons Groenendijk.


Transfermarkt

Ook voor een andere Leidenaar is de wedstrijd van morgen een bijzondere. Eind januari ontmoetten ADO Den Haag en Go Ahead Eagles elkaar namelijk ook al op de transfermarkt. Op de laatste dag van de winterse transferwindow maakte Randy Wolters (foto boven) op huurbasis de overstap van Go Ahead Eagles naar ADO Den Haag. Ludcinio Marengo bewandelde de omgekeerde weg en speelt inmiddels in het roodgeel van Go Ahead Eagles. Van de huidige Eagles-selectie heeft ook Jarchinio Antonia een verleden in Den Haag. In het shirt van ADO Den Haag maakte de huidige clubtopscorer van Go Ahead Eagles (vijf treffers) op 12 september 2010 zijn debuut in het profvoetbal.“Een echte kraker tegen een directe concurrent”, noemt trainer Hans de Koning de wedstrijd van morgen. “We spelen thuis tegen een ploeg waar we niet voor onder hoeven te doen. Als wij ervoor zorgen dat we een eenheid vormen, zowel op het veld als op de tribunes, dan kunnen we de drie punten in De Adelaarshorst houden. Daar ben ik van overtuigd.”

Go Ahead Eagles kan morgen niet beschikken over Maatsen, Manu (beiden geschorst), De Kogel (ziek), Daemen, David, Locigno en Lambooij (allen geblesseerd). Givan Werkhoven en Patrick Maneschijn maken hun debuut in de wedstrijdselectie, net als Lum Rexhepi. Om 11:38 uur kreeg Go Ahead Eagles de bevestiging dat hij speelgerechtigd is voor het duel met ADO Den Haag.

De wedstrijd van morgen is uitverkocht. Door de grote drukte roepen we iedereen op zich op tijd naar zijn/haar plek in het stadion te begeven. Dit voorkomt lange wachtrijen bij de toegangspoortjes, waardoor je wellicht niet op tijd bij je plek bent.

Morgenavond wordt gecollecteerd voor Stichting Bo Minnee. Voorafgaand aan de wedstrijd kun je op het Stadionplein armbandjes kopen à €1 per stuk. Stichting Bo Minnee is opgericht ter nagedachtenis aan Bo. De Stichting wil namens Bo gezinnen met een (ongeneeslijk) ziek kind een steuntje in de rug geven. Lees hier meer over het geweldige werk dat Stichting Bo Minnee verricht.