Met Givan Werkhoven voor het eerst in de basis start Go Ahead Eagles morgen om 20:00 uur aan het vierde competitieduel van dit seizoen. Tegenstander Almere City FC, dat 14e staat, wil net als Go Ahead Eagles niets liever dan klimmen op de ranglijst.

De afgelopen twee jaargangen waren sportief gezien de meest succesvolle voor het in 2005 opgerichte Almere City. Na jaren in het rechterrijtje, eindigde de club zowel in 2016 als in 2017 op de achtste plaats in de Jupiler League en werd beide keren opnieuw deelname aan de Jupiler Play-Offs afgedwongen. In 2016 won Almere City in de eerste ronde van FC Emmen, maar strandde het een ronde later tegen Willem II. Afgelopen seizoen werden de Almeerders al in de eerste ronde uitgeschakeld door Helmond Sport.


Kenny Teijsse in duel met Enzio Boldewijn van Almere City FC in het seizoen 2015/2016. (Foto: Erik Pasman)

Met één punt uit de eerste drie duels kende Almere City een stroeve start van het huidige seizoen. Nadien bleven de Flevolanders echter ongeslagen door te winnen van Helmond Sport (3-1) en gelijk te spelen tegen FC Dordrecht (1-1) en FC Oss (2-2). Met zes punten uit zes duels staan de Almeerders voorlopig op een veertiende plaats op de ranglijst van de Jupiler League.

De laatste keer dat Go Ahead Eagles en Almere City FC in competitieverband tegenover elkaar stonden in De Adelaarshorst, was op 23 oktober 2015. Dankzij goals van David (foto boven), De Kogel (2x) en Wolters werd het 4-1 na een ruststand van 0-0. De ontmoeting in Almere later dat seizoen was ook doelpuntrijk: het werd 3-4.

Leon de Kogel, trefzeker tijdens beide ontmoetingen met Almere City FC in het seizoen 2015/2016, is er morgen niet bij. De spits kampt met een hamstringblessure. Tegenover zijn afwezigheid staat de terugkeer van Sjoerd Overgoor, die de plek van Brem Soumaoro inneemt op het middenveld. In de spits wordt Sam Hendriks vergezeld door Givan Werkhoven, die daarmee zijn basisdebuut maakt.

“Dat de resultaten momenteel niet goed zijn, is duidelijk”, aldus trainer Leon Vlemmings. “Maar we moeten ervoor waken dat we niet met zijn allen doorslaan in het negatieve. Natuurlijk zijn we allemaal teleurgesteld in het competitieverloop tot dusver. Spelersgroep, staf én supporters. En natuurlijk is er nog genoeg te verbeteren aan ons veldspel. Daar werken we keihard aan met z’n allen. Juist nú hebben de spelers op het veld de steun van het publiek harder nodig dan ooit. Juist omdát het even tegenzit. Onze fans zullen ons ook niet laten vallen. We willen immers allemaal hetzelfde: winnen.”

Sta jij vrijdag samen met inmiddels 7.500 mede-supporters als één man achter Go Ahead Eagles om de ploeg naar de eerste competitiezege te schreeuwen? Koop dan hier online je toegangskaart(en) voor Go Ahead Eagles – Almere City FC!

Voor de wedstrijd kan je kosteloos een officieel clubportret laten maken voor in het jubileumboek. Lees hier meer daarover.