Voor het eerst in bijna zes jaar begint Go Ahead Eagles morgen als trotse koploper aan een wedstrijd in de Jupiler League. Om 20:00 uur is FC Dordrecht in de eigen Adelaarshorst de tegenstander.

Maar, zo benadrukt trainer Dennis Demmers: “De koppositie is natuurlijk mooi, maar daar hecht ik op dit moment nog niet zoveel waarde aan. Er is nog een lange weg te gaan, waarin elke wedstrijd een finale is.”

Knie
Te beginnen dus met morgen. Tegen FC Dordrecht kan Go Ahead Eagles niet beschikken over Mohamed Hamdaoui, Chris David en Lars Lambooij (allen knieblessure). David scheurde – net als Hamdaoui eerder dit seizoen – afgelopen vrijdag de voorste kruisband van zijn knie af. “Dat kwam natuurlijk erg hard aan”, vertelt Dennis Demmers. “De groep was echt stil van dit nieuws. Zo’n blessure is verschrikkelijk voor elke sporter die ermee te maken krijgt. Met z’n allen zullen we Chris zoveel mogelijk helpen en steunen.”

Lars Lambooij kampt met knieklachten en moet het duel van morgen aan zich voorbij laten gaan. Tegenover zijn afwezigheid staat de terugkeer van Jerry van Ewijk. Van Ewijk moest het duel met MVV aan zich voorbij laten gaan vanwege een bovenbeenblessure.

image


Krachtmeting

FC Dordrecht is de huidige nummer acht van de Jupiler League. De Schapenkoppen tonen zich de afgelopen weken voornamelijk in uitduels een levensgevaarlijke ploeg. Van de laatste vier wedstrijden buiten Dordrecht werden er drie gewonnen en één gelijk gespeeld. Demmers: “Dordrecht is een ploeg die speelt met veel druk vooruit, spelers heeft die individueel een wedstrijd kunnen beslissen en daarnaast ook de nodige fysieke kracht meebrengt. Wederom een echte krachtmeting.”

Voor deze krachtmeting, waarin Go Ahead Eagles op jacht gaat naar zijn zesde thuiszege op rij, zijn nog een paar kaarten beschikbaar. Inmiddels zijn dit er nog maar zo’n 100. Sla dus nog snel je slag via deze link.

DEVENTER - Go Ahead Eagles - Sparta Rotterdam, Jupiler League, voetbal, seizoen 2015-2016, Stadion De Adelaarshorst, 02-10-2015, spelers van GA Eagles vieren de overwinning