Lange tijd ging FC Emmen dit seizoen door het leven als ‘De Koning van de gelijke spelen’. Maar sinds de jaarwisseling is daar een andere geuzennaam bijgekomen: reuzendoder. De formatie uit Emmen bond immers de afgelopen weken koplopers Fortuna Sittard en NEC aan de zegekar. Morgen komt FC Emmen naar Deventer, in speelronde 24 van de Jupiler League.

Het is voor Go Ahead Eagles de eerste thuiswedstrijd sinds 19 januari, toen MVV op bezoek kwam (uitslag: 3-1). Sindsdien werd er tweemaal nipt verloren, uit tegen FC Volendam (4-3) en SC Cambuur (2-1). Jan van Staa: “Dat waren wedstrijden waarin we in fases beter speelden dan de tegenstander, maar niet constant genoeg waren om een resultaat te boeken. Beide keren lieten we het in de eerste helft voornamelijk liggen. Na rust kwamen we bij Volendam zelfs op voorsprong, maar gaven we deze in de slotfase helaas weer uit handen. En ook bij SC Cambuur had er op basis van de tweede helft meer ingezeten. Maar met slechts één helft goed voetbal red je het niet om een wedstrijd te winnen”.


(Foto: Erik Pasman)

Jan van Staa brengt een aantal wisselingen door in zijn basiself, met name door blessures. Zo is Xandro Schenk (knie) niet inzetbaar. Rick Ketting speelt op zijn plek. Mauro Savastano (lies) moest het duel met Cambuur op het laatste moment laten schieten en haalt ook de wedstrijd van morgen niet. Sjoerd Overgoor kampte deze week met ziekte en miste hierdoor meerdere trainingen. Bruno Andrade, die inviel in Leeuwarden, maakt zijn basisdebuut voor Go Ahead Eagles.


Bruno Andrade scoorde vorige week zijn eerste treffer voor Go Ahead Eagles. Morgen start hij in de basis. (Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles krijgt morgen een team met veel zelfvertrouwen op bezoek. Jan van Staa wil uiteraard uitgaan van eigen kracht: “Met FC Emmen treffen we een lastige tegenstander. Hun speelwijze, 4-4-2, is anders dan we gewend zijn, omdat de meeste ploegen in de Jupiler League met drie spitsen spelen. Maar op eigen veld willen we sowieso altijd de baas zijn. In De Adelaarshorst willen we proberen om het spel te maken en met veel enthousiasme het publiek achter ons krijgen. Zoals ook tegen MVV gebeurde, toen de beleving op het veld oversloeg op de tribunes en er een goede sfeer in het stadion ontstond”.

Een vierde opeenvolgende deelname aan de Jupiler Play-Offs lijkt al bijna binnen voor FC Emmen. Van de 23 competitiewedstrijden verloren de Drenten er slechts drie, het laagste aantal van alle ploegen in de Jupiler League. Met verder elf keer een gelijkspel en negen competitiezeges is FC Emmen met 38 punten voorlopig terug te vinden op de zesde plaats. Met negen punten uit de laatste drie duels zijn de Emmenaren bovendien uitstekend van start gegaan in de derde periode.


Cas Peters is clubtopscorer van FC Emmen met elf goals. In het seizoen 2012/2013 verdedigde hij de kleuren van Go Ahead Eagles, zoals hier in de voorbereiding tegen Excelsior. (Foto: Erik Pasman)

Met doelman Peter van der Vlag, verdediger Gersom Klok en aanvaller Cas Peters staan er momenteel bij FC Emmen drie spelers onder contract die eerder de kleuren van Go Ahead Eagles verdedigden. Van der Vlag stond in totaal 66 competitieduels onder de lat in Deventer, terwijl Klok tot 22 competitiewedstrijden voor Go Ahead Eagles reikte. Cas Peters scoorde in het seizoen 2012/13 vier keer in de 30 competitieduels die hij voor Go Ahead Eagles speelde. Met elf treffers is hij momenteel de clubtopscorer van FC Emmen.

Go Ahead Eagles-FC Emmen begint morgen om 20:00 uur en staat onder leiding van arbiter Kamphuis. Inmiddels zijn er al meer dan 7.500 kaarten verkocht voor de wedstrijd. Heb jij nog geen ticket(s) en heb je zin om je weekend af te trappen met een Avondje Kowet? Klik dan hier!