Trainer Hans de Koning heeft het nodige te puzzelen aan de vooravond van het duel met concurrent FC Emmen. Sander Duits en Xandro Schenk zijn geschorst, terwijl Lars Lambooij (foto, knie) en Tom Daemen (rug) twijfelgevallen zijn.

Daarom kan het zo zijn dat Go Ahead Eagles morgen met een op vijf plaatsen gewijzigde basiself start ten opzichte van het duel met Sparta. “Natuurlijk heb je als trainer een ideaalbeeld in je hoofd qua opstelling”, aldus De Koning. “Maar door de schorsingen kan dat nu even niet. Dat neemt niet weg dat de vervangers ontzettend gemotiveerd zijn en het op de trainingen laten zien. Laten ze het mij maar ontzettend moeilijk maken in de keuzes die we hebben.”

Het duel met FC Emmen is vrijdag een echte kraker in de strijd om plek 5. FC Emmen staat 6e en heeft twee punten meer dan Go Ahead Eagles. Wel speelde het een wedstrijd meer. Sinds twee weken zwaait Gert Heerkes de scepter bij de Drentenaren. Dit nadat hoofdtrainer Marcel Keizer vertrok naar zijn oude liefde SC Cambuur. Onder Heerkes werden drie duels afgewerkt: na de knappe 1-0 winst op NAC volgde een 0-0 remise tegen Jong PSV. Vorige week werd de zuinigheid qua goals bruut doorbroken: in Emmen eindigde de wedstrijd tegen Almere City in 5-6.

Hans de Koning: “FC Emmen is een geduchte concurrent. Met oude bekende Marnix Kolder in de spits en Boy Deul en Rick ten Voorde daarachter, hebben ze een gevaarlijke aanval. Zeker met de snelheid van Gyasi en Danso vanaf de flanken. Tel daar een sterk middenveld en een stabiele achterhoede bij op, en je weet dat we onze handen vol krijgen. Maar dat is niet erg. Ook al moet het helemaal vanuit onze tenen komen; wij willen de baas in eigen huis zijn. Zeker met het publiek erachter. Ik verheug me er erg op nu een keer niet als bezoekende coach met die geweldige sfeer te maken te krijgen. Nu sta ik voor de supporters aan de goede kant, haha!”

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de wedstrijd van morgen! Nu te koop via deze link en morgenavond aan de stadionkassa’s. Namens spelers en staf: Hopelijk tot morgen!

DEVENTER - Go Ahead Eagles - FC Eindhoven, Jupiler League, voetbal, seizoen 2015-2016, Stadion De Adelaarshorst, 27-11-2015, GA Eagles-speler Randy Wolters (r) viert de 1-1 met GA Eagles-speler Orhan Dzepar (l) en GA Eagles-speler Robin van der Meer (m)