Morgenavond om 20:45 uur trappen Go Ahead Eagles en FC Groningen af in speelronde 32 van de Eredivisie. Beide ploegen hebben één ding gemeen: ze strijden om hun laatste kansen voor het bereiken van de play-offs. Voor Go Ahead Eagles zijn dit de play-offs om promotie/degradatie; voor de bezoekers uit het Hoge Noorden die om Europees voetbal.

Drie wedstrijden voor het einde van de competitie is FC Groningen nog volop in de race voor Europees voetbal. Door de 5-1 overwinning op PEC Zwolle van afgelopen zondag – de derde zege na de winterstop – hield FC Groningen zicht op de negende plaats in het klassement, die recht geeft op het spelen van de play-offs voor een ticket in de Europa League.


Met Sergio Padt beschikt FC Groningen over een doelman die 34 competitiewedstrijden onder de lat stond bij Go Ahead Eagles in het seizoen 2010/2011. (Foto: Erik Pasman)

Met 36 punten bezet de Trots van het Noorden momenteel de tiende plaats op de Eredivisie-ranglijst. Daarmee bedraagt de achterstand op nummer negen Heracles Almelo slechts één punt. In de jacht op een plaats in de play-offs is FC Groningen voor een belangrijk deel afhankelijk van clubtopscorer Mimoun Mahi (14 goals) en zijn aanvalspartner Bryan Linssen (9 doelpunten), die dit seizoen gezamenlijk exact de helft van de 46 Groningse competitietreffers voor hun rekening namen. Beide aanvallers scoorden ook twee keer tegen PEC Zwolle.

Mahi was ook één keer trefzeker in het duel dat FC Groningen en Go Ahead Eagles eerder dit seizoen in het Noordlease Stadion speelden. Op 18 december 2016 werd het 1-1 door goals van Mahi en Antonia.

Antonia was ook goed voor een doelpunt tijdens de laatste editie van Go Ahead Eagles – FC Groningen die in Deventer werd gespeeld. In het shirt van FC Groningen kroonde hij zich op 10 augustus 2014 tot matchwinner door drie minuten voor tijd in de stromende regen de beslissende 2-3 te scoren voor de Trots van het Noorden. Ook tijdens de editie van Go Ahead Eagles-FC Groningen van het seizoen daarvoor werden de prijzen pas in de slotfase verdeeld. Género Zeefuik bezorgde het negental uit Groningen destijds een punt door de 3-3 aan te tekenen.

Go Ahead Eagles kan morgenavond geen beroep doen op Chris David (knie), Ludcinio Marengo (privé-omstandigheden) en Joey Groenbast. Laatstgenoemde liep vorige week in Tilburg een hersenschudding op en houdt rust. Elvis Manu keert daarentegen terug van de schorsing naar aanleiding van zijn ‘handsbal’ tegen Heracles Almelo. Ook Darren Maatsen zit morgen bij de selectie, na een liesblessure.

Robert Maaskant: “Morgenavond het duel tegen FC Groningen, dat afgelopen weekend voor een spektakelstuk zorgde door met 5-1 te winnen van PEC Zwolle. Maar eigenlijk wil ik helemaal niet meer naar de resultaten van andere clubs kijken. We moeten hoe dan ook zelf vlammen en alles uit de kast halen om nog lijfsbehoud te kunnen realiseren. Zolang we nog een kans hebben, blijven we vol voor die ene kans knokken”.

Wedstrijdsponsor Go Ahead Eagles FC Groningen:
Brand Specials

Laatste kaarten:
Klik hier