“Onszelf en de fans een vrolijk Pasen bezorgen.” Dat is het doel van Hans de Koning en zijn manschappen morgenavond, als ze aantreden tegen FC Oss. Een week later wacht immers een vrij weekend in verband met het Paasfeest.

Dat vrije Paasweekend wordt door Tom Daemen gebruikt om helemaal te herstellen van zijn rugblessure. Hij zal derhalve morgen nog niet inzetbaar zijn. Dit geldt ook voor Sven Nieuwpoort, die na een teenblessure afgelopen dinsdag zijn rentree maakte bij de beloften. Lars Lambooij (knie) keert wel terug in de wedstrijdselectie.

Trainer Hans de Koning kijkt uit naar de wedstrijd tegen zijn voormalige werkgever. “Oss heeft een lekker ploegie. Wel presteren ze dit seizoen wisselvallig. Ze zullen een goed gevoel hebben overgehouden aan de derby van afgelopen maandag, waarin ze FC Den Bosch met 3-1 versloegen.”

In diezelfde speelronde speelde Go Ahead Eagles in en tegen Dordrecht met 1-1 gelijk. De Koning: “We hebben toch wel het gevoel dat we in Dordrecht twee punten hebben laten liggen. Dat gevoel is tweeledig: allereerst waren we de eerste dertig minuten oppermachtig. We hebben echt nagelaten het toen te beslissen. In de slotfase kwamen we toch op voorsprong. Dan moet je die over de streep trekken, zeker met nog twee minuten te gaan. Al met al was 1-1 een terechte uitslag, maar dat neemt niet weg dat we hadden kunnen winnen.”

soccercamp-image-1
(Foto: Erik Pasman)

Zoals wel vaker de laatste tijd werd er na de wedstrijd van maandag gesproken over het scorend vermogen. De Koning: “Ik laat ons geen trauma aanpraten, maar hij moet er wel gewoon in. De coaches van MVV en FC Emmen zaten dolblij naast me bij de persconferentie, omdat wij steeds de bovenliggende partij waren, maar niet scoorden. Ondanks de 0-0 waren het twee aantrekkelijke wedstrijden. Morgen leggen we weer veel energie in de wedstrijd en gaan we voor die goals.

De wedstrijd krijgt morgen een zeer speciaal tintje. Daarover morgenavond vanaf 18:30 uur meer! Feit is dat je er als supporter van Go Ahead Eagles bij móet zijn om een unieke primeur niet te missen! Kaarten zijn online te verkrijgen of morgen aan de stadionkassa’s!