Go Ahead Eagles krijgt morgen bezoek van een getergd FC Utrecht. De Domstedelingen verloren vorige week nipt van Ajax (0-1) en werden woensdag na een ware thriller na strafschoppen uitgeschakeld door SC Cambuur.

Met een zege (1-2 tegen Sparta Rotterdam) en een nederlaag (0-1 tegen Ajax) begon FC Utrecht na de winterstop aan de hervatting van het Eredivisieseizoen 2016/2017. Met 28 punten uit 19 wedstrijden staat FC Utrecht momenteel op een zesde plaats in de Eredivisie en daarmee liggen de Domstedelingen op koers voor een plaats in de play-offs voor een Europees ticket. Dat ticket wordt dit seizoen niet bemachtigd door het winnen van de beker. Afgelopen woensdag werd FC Utrecht na een ware bekerthriller na strafschoppen uitgeschakeld door SC Cambuur.

Erik ten Hag
Bij FC Utrecht staat sinds de zomer van 2015 voormalig Eagles-trainer Erik ten Hag aan het roer. Onder leiding van de huidige oefenmeester van de Domstedelingen promoveerde Go Ahead Eagles in 2013 via de play-offs naar de Eredivisie. Ook verdediger Robin van der Meer (foto onder), die aan het begin van dit seizoen de overstap maakte naar de club uit de Domstad, is een oude bekende in Deventer. Andersom herbergt de huidige selectie van Go Ahead Eagles drie spelers met een Utrecht-verleden. Randy Wolters, Leon de Kogel en Erik Cummins verdedigden eerder in hun carrière de kleuren van FC Utrecht.


Robin van der Meer in actie als speler van Go Ahead Eagles. Morgen verdedigt hij in De Adelaarshorst de kleuren van FC Utrecht, dat hem deze zomer overnam. (Foto: Erik Pasman)

Jeffrey Rijsdijk
Eerder dit seizoen verloor Go Ahead Eagles in Stadion Galgenwaard met 3-0 van FC Utrecht. Doelpunten van Giovanni Troupée, Rico Strieder en Richairo Zivkovic zorgden ervoor dat de drie punten in de Domstad bleven. Het bezoek aan Utrecht verliep in het seizoen 2014/2015 een stuk voorspoediger voor Go Ahead Eagles. Destijds boog de Deventer ploeg een 2-0 achterstand om in een 2-3 zege door doelpunten van Deniz Türüç, Bart Vriends en Jeffrey Rijsdijk, die diep in blessuretijd de winnende treffer scoorde. De laatste zege op FC Utrecht in Deventer vond plaats in het seizoen 2013/2014. Tijdens de laatste speeldag voor de winterstop werd het 2-1 voor Go Ahead Eagles (samenvatting hieronder).

Complimenten
Hans de Koning: “FC Utrecht heeft een goede ploeg met spelers die over veel individuele kwaliteiten beschikken. Om daar van te winnen, moet bij ons alles kloppen in het veld, net zoals in het thuisduel tegen Feyenoord. Eerder dit seizoen speelden we in de Galgenwaard een behoorlijke wedstrijd. Maar juist in de fase dat wij hadden moeten scoren, maakte FC Utrecht kort voor rust de 1-0. Ondanks de uiteindelijke 3-0 nederlaag kregen we veel complimenten voor ons spel, maar hielden we nul punten over aan het duel. Dan heb ik toch liever punten, zoals tegen Excelsior, want daar heb je aan het einde van de rit natuurlijk meer aan”.Go Ahead Eagles kan morgen niet beschikken over Tom Daemen, Lars Lambooij en Chris David. Het meespelen van Sander Duits (knie, foto boven) en Leon de Kogel (hij staat op het punt voor de tweede keer vader te worden) is nog onzeker.

Steun jij Go Ahead Eagles morgenavond (aanvang: 18:30 uur) tijdens wederom een belangrijke thuiswedstrijd? Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar. Sla snel en eenvoudig je slag via deze link.

Oproep aan iedereen in het stadion: ga op tijd naar je plek om Jerry van Ewijk en Kenny Teijsse een welverdiend rood-geel afscheid te geven!