Aanstaande zondag ontvangt Go Ahead Eagles in eigen stadion Feyenoord, de huidige koploper in de Eredivisie. De afgelopen vijf jaar wisten de Deventenaren vier keer een goed resultaat te boeken tegen de Rotterdammers.

Bij menig voetballiefhebber staat de heroïsche Go Ahead Eagles – Feyenoord van 19 oktober 2013 op het netvlies gebrand. Bij een 1-2 tussenstand in het voordeel van de Rotterdammers mocht Go Ahead Eagles in de voorlaatste minuut aanleggen voor een vrije trap. Achter de bal meldde zich spits Marnix Kolder, die met een blauw en gezwollen oog op het veld stond na een eerdere botsing met een Feyenoord-speler. Lars Lambooij creëerde listig wat extra ruimte door het Rotterdamse muurtje een zetje te geven, waarna Kolder de bal in de hoek plaatste en voor zijn team een 2-2 gelijkspel uit het vuur sleepte.Ook in De Kuip slaagde Go Ahead Eagles er in de recente geschiedenis in om een goed resultaat te behalen. Een doelpunt van Jules Reimerink zorgde er op 19 april 2015 voor dat de Deventenaren met een 0-1 zege huiswaarts keerden. Diezelfde Reimerink was eveneens van grote waarde op 24 september 2014 toen Feyenoord naar de Adelaarshorst afreisde voor een onderlinge wedstrijd in het toernooi om de KNVB Beker. Opnieuw bleek Kowet de sterkste ploeg. Al na twee minuten brak Reimerink de score open, waarna Jop van der Linden een kwartier voor tijd de verlossende tweede treffer binnenschoot (2-0).Vijf jaar geleden deed Go Ahead Eagles in het nationale bekertoernooi eveneens van zich spreken tegen de Rotterdammers. Als Eerste Divisionist was Go Ahead Eagles op 27 oktober 2011 gastheer van Feyenoord in de strijd om de KNVB Beker. Brutaal nam de ploeg van trainer Joop Gall in de Adelaarshorst een 2-0 voorsprong door een doelpunt van Joey Suk in de zevende minuut en een benutte penalty van Marnix Kolder in de 58ste minuut. Ron Vlaar bracht de spanning nog terug in de wedstrijd door in de 88ste minuut tegen te scoren namens Feyenoord (2-1). Go Ahead Eagles hield echter stand, waardoor de Deventenaren zich plaatsten voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

Komende zondag kent het onderlinge duel tussen Go Ahead Eagles en Feyenoord heel andere belangen. Feyenoord is momenteel koploper van de Eredivisie en is er veel aan gelegen om dit seizoen de eerste landstitel sinds 1999 in de wacht te slepen. Go Ahead Eagles heeft de punten hard nodig om weg te komen van de voorlaatste plaats die het team van trainer Hans de Koning momenteel inneemt op de ranglijst.

Go Ahead Eagles-Feyenoord
Aanvang: 16:45 uur
Kaartinformatie: uitverkocht
Afwezig bij Go Ahead Eagles:
Geblesseerd: Leon de Kogel, Tom Daemen, Chris David, Sinan Bytyqi, Sebastién Locigno, Lars Lambooij
Vraagteken: Sander Duits, Kevin Brands
Geschorst: Sander Fischer
Wedstrijdsponsoren: Solid Partners en PS Koeltechniek
Derbystar Balsponsor: ABC Badkamers

Foto boven: Marnix Kolder schiet, ‘getooid’ met een blauw oog, op 19 oktober 2013 Go Ahead Eagles in de voorlaatste minuut naast Feyenoord (2-2). (foto’s: Erik Pasman)