Morgen speelt Go Ahead Eagles de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Een historisch lange eerste seizoenshelft, waarvan het officiële gedeelte al op 2 juli begon. Toen was Ferencváros immers te tegenstander in Europa. Van Ferencváros naar Fortuna in 5,5 maand.

Blessures en schorsingen noopten Dennis Demmers en zijn staf deze week tot het nodige puzzelen. Al waren zij daar al vrij snel uit. De geschorste middenvelders Sander Duits en Tom Daemen worden vervangen door Orhan Džepar en Norichio Nieveld. Zij vormen het middenveld samen met Jeffrey Rijsdijk.

Kniekwetsuren
Een viertal spelers is er morgen niet bij vanwege een kniekwetsuur:
Lars Lambooij: Gaat na zijn kijkoperatie de goede kant uit. Het vocht in zijn knie is zo goed als weg en hij heeft minder pijn. Lambooij heeft nog wel de tijd nodig te herstellen en zal na de winterstop niet meteen inzetbaar zijn.

Jerry van Ewijk: De wedstrijd van morgen komt nog te vroeg voor hem. Zijn rentree volgt na de winterstop.

Chris David: David wordt morgen (vrijdag) geopereerd aan zijn knie. Dit nadat hij in het uitduel met MVV zijn voorste kruisband afscheurde.

Mohamed Hamdaoui: Mohamed Hamdaoui is momenteel revaliderende van diezelfde operatie, die hij eerder al onderging.

Fortuna Sittard
Go Ahead Eagles gaat tegen Fortuna Sittard op jacht naar de tweede zege op rij. Een overwinning zou betekenen dat Go Ahead Eagles het jaar 2015 afsluit in de top van de Jupiler League. Demmers: “Met Fortuna treffen we een tegenstander die na een roerige periode hoopt de draad weer op te pakken. Dit onder andere door Ben van Dael aan te stellen als hoofdcoach. Deze trainerswissel zal ongetwijfeld een positief effect hebben op de spelers, omdat zij weer een nieuwe kans ruiken.”

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt de Bronzen Stier voor ‘Beste speler van de 2e periode’ uitgereikt aan spits Leon de Kogel. Twee zeer speciale personen zullen de uitreiking doen.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de wedstrijd van morgen! Nu te koop via deze link en morgenavond aan de stadionkassa’s. Nog één keer Samen Strijden in een volle Adelaarshorst…
Hopelijk ook met jou!