De Overijsselse derby tussen Go Ahead Eagles en Heracles Almelo van morgen is voor beide ploegen de derde wedstrijd binnen een week. Waar Go Ahead Eagles het vizier volledig op handhaving heeft gericht, daar mag Heracles Almelo nog voorzichtig hopen op een plaats die recht geeft op het spelen van de play-offs voor een Europees ticket.

Eerder dit seizoen verloor Go Ahead Eagles in Almelo met 2-1 van Heracles. Jarchinio Antonia zorgde in de eerste helft voor de openingstreffer, maar door twee treffers van Samuel Armenteros trokken de Almeloërs de wedstrijd in de tweede helft alsnog naar zich toe.

Regenval
De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Deventer troffen in competitieverband, was op 2 november 2014. Ook destijds opende Go Ahead Eagles in de eerste helft de score via Marnix Kolder. En ook in dat duel trok Heracles in de tweede helft aan het langste eind. Door drie treffers van Bryan Linssen won het elftal van Heracles Almelo van het tiental van Go Ahead Eagles, dat al vroeg in de eerste helft een rode kaart voor Deniz Türüç moest incasseren. Een jaar eerder, in het seizoen 2013/2014, speelden Go Ahead Eagles en Heracles Almelo twee keer tegen elkaar in Deventer. Dit doordat de eerste ontmoeting werd gestaakt vanwege regenval. Uiteindelijk werd er in ‘deel 2’ door beide ploegen gescoord en eindigde het tweeluik in 1-1.


In 2013 werd de onderlinge ontmoeting in Deventer gestaakt vanwege zware regenval. (Foto: Erik Pasman)

De wedstrijd tegen Heracles Almelo betekent de derde wedstrijd in zeven dagen. Op de 1-2 winst tegen FC Twente volgde een 8-0 nederlaag bij Feyenoord. “Beide wedstrijden hebben we uiteraard nabesproken. Vooropgesteld waren de 90 minuten in Rotterdam absoluut niet de leukste die de spelers in hun carrière hebben meegemaakt. Integendeel. Maar we moeten positief en gefocust blijven met z’n allen. Ik denk dat iedereen vooraf had getekend voor drie punten uit de afgelopen twee duels.”

Linkerrijtje
Robert Maaskant kan tegen Heracles Almelo naar alle waarschijnlijkheid beschikken over dezelfde selectie als tegen FC Twente en Feyenoord. Darren Maatsen (lies) en Chris David (knie) zijn afwezig. “Ik heb Heracles Almelo een aantal keer zien spelen dit seizoen”, vertelt trainer Robert Maaskant. “Daar zaten hele goede en wat minder goede wedstrijden tussen. Ze staan niet voor niets in het linkerrijtje. Maar mogen voor eigen publiek gaan we vol voor de punten, nemen we geen genoegen met een gelijkspel.”

Voor Go Ahead Eagles-Heracles Almelo zijn nog een aantal kaarten beschikbaar. Klik hier om naar de bestelmodule te gaan.

Mocht de seizoenkaartmeter voor de aftrap van Go Ahead Eagles-Heracles Almelo de 1.000 bereiken, dan gooien alle selectiespelers één van hun wedstrijdshirts in het publiek. Klik hier voor meer info!