Morgenavond speelt Go Ahead Eagles in speelronde 15 van de Jupiler League tegen Jong FC Utrecht. Beide ploegen willen zich revancheren voor een nederlagenreeks.

In het seizoen 2015/2016 werd Jong FC Utrecht kampioen van de Beloften Eredivisie. Als gevolg van de invoering van de nieuwe voetbalpiramide promoveerde het Utrechtse beloftenteam hierdoor naar de Jupiler League. Tijdens het debuutjaar in het betaalde voetbal eindigde Jong FC Utrecht op een achttiende plaats waarmee de ploeg zich wist te handhaven. Voor degradatie hoeft het beloftenteam ook dit seizoen niet te vrezen, aangezien de KNVB eerder dit jaar heeft besloten dat er vanuit de Jupiler League geen teams zullen afdalen naar de Tweede Divisie.

Vooralsnog moet Jong FC Utrecht opnieuw genoegen nemen met een plaats in de staart van de ranglijst. Talenten klaarstomen voor het ‘echte werk’ in de hoofdmacht van FC Utrecht is echter een minstens zo belangrijke doelstelling voor het team van trainer Robin Pronk. Het beloftenteam wordt echter ook benut door spelers uit de eerste selectie om wedstrijdritme op te doen. Zo speelden eerder dit seizoen de voormalig Eagles-spelers Chris David, Robin van der Meer en Nick Marsman al eens mee met Jong FC Utrecht.


Robin van der Meer als speler van Go Ahead Eagles. Op de achtergrond Randy Wolters, oud-speler van Go Ahead Eagles én FC Utrecht. (Foto: Erik Pasman)

In de eerste dertien wedstrijden van het seizoen slaagde Jong FC Utrecht erin om twee zeges te boeken. Op 1 september 2017 werd Jong AZ met 1-0 verslagen, terwijl MVV Maastricht op 20 oktober met 2-1 onderuit ging tegen de Utrechtse beloften. Nadien volgde voor Jong FC Utrecht een reeks van vier nederlagen tegen achtereenvolgens NEC (3-1), FC Eindhoven (1-2) en Jong PSV (2-0). Afgelopen vrijdag stond voor Jong FC Utrecht het veertiende competitieduel tegen Almere City FC op het programma. In Spakenburg werd het 2-4 voor de Flevolanders.

Morgen keert er een Flevolander terug in de selectie van Go Ahead Eagles. Xandro Schenk – geboren te Almere – werd in de nacht van donderdag op vrijdag trotse vader van een dochter en was er tegen Fortuna Sittard (2-1 verlies) niet bij. Hij neemt zijn plek in de defensie weer in en dat gaat ten koste van Brem Soumaoro (foto onder). Leon de Kogel moest de afsluitende training van zondag aan zich voorbij laten gaan vanwege ziekte.