Morgenavond start Go Ahead Eagles de derde periode met een thuiswedstrijd tegen MVV. Beide clubs willen de tweede seizoenshelft graag benutten om zich alsnog in het linkerrijtje te nestelen. Go Ahead Eagles staat 16e; MVV met zes punten meer 12e.

Trainer Jan van Staa moest de afsluitende training voor de wedstrijd van morgen noodgedwongen vroegtijdig beëindigen. De storm raasde in alle hevigheid over het trainingsveld (en over de muur) en dus was het uit veiligheidsoogpunt beter om te stoppen. Toch hadden de vaste volgers toen al genoeg gezien: jeugdexponent Thijs Dekker debuteert morgen in de basis bij Go Ahead Eagles. De middenvelder uit Deventer maakt sinds vorig seizoen deel uit van de eerste selectie, maar speelde tot dusverre zijn wedstrijden in de beloften. Daar komt dus morgen verandering in.


Thijs Dekker als speler van Go Ahead Eagles D1 en Go Ahead Eagles 1. (Foto’s: Erik Pasman)

Sam Hendriks (enkel) en Stefano Beltrame (hak) kampten deze week met lichte blessures en zijn nog vraagtekens voor morgen. “Die knoop hakken we morgenochtend door”, aldus trainer Jan van Staa. Givan Werkhoven, die vorige week een armblessure had, trainde deze week enkele dagen met de beloften mee. Dit omdat hij afspraken met de technische staf niet was nagekomen. Donderdag sloot de aanvaller weer aan bij de hoofdmacht. Van Staa: “Hij is goed met de situatie omgegaan, heeft hard gewerkt deze week, dus hebben we hem er weer bijgehaald”. Joey Groenbast (heupblessure) en Tim Hölscher (ziek) ontbreken morgen in de wedstrijdselectie.


Sjoerd Overgoor aan de bal tijdens de eerdere ontmoeting met MVV dit seizoen. (Foto: Erik Pasman)

Sinds de winterstop van het seizoen 2013/14 staat Ron Elsen als hoofdtrainer aan het roer bij Us MVV’ke, dat in de persoon van Joeri Schroijen één speler in de gelederen heeft die eerder voor Go Ahead Eagles uitkwam (eerste seizoenshelft 2013/14). Met zeven doelpunten is Jonathan Okita momenteel clubtopscorer van MVV.

Twee van zijn goals maakte hij op 18 augustus 2017 tegen Go Ahead Eagles. Na de openingstreffer van Sam Hendriks, de gelijkmaker van Christophe Janssens en opnieuw een doelpunt van Hendriks, produceerde Okita in de 72ste minuut de Maastrichtse gelijkmaker. In de 83ste minuut leek Go Ahead Eagles door een doelpunt van Pieter Langedijk alsnog aan het langste eind te trekken, maar door treffers van Marvin Ogunjimi (88ste minuut) en opnieuw een doelpunt van Okita (90ste minuut) hield MVV de drie punten alsnog in Maastricht.

Go Ahead Eagles-MVV
Aanvang: 20:00 uur
Scheidsrechter: Dhr. Manschot


Klik hier om voor €5 je ticket(s) te scoren!