Aanstaande zondag speelt Go Ahead Eagles zijn laatste wedstrijd van het seizoen 2016/2017. Sparta Rotterdam is in De Adelaarshorst de tegenstander. Waar Go Ahead Eagles het seizoen in eigen huis waardig wil afsluiten, spelen de Rotterdammers om rechtstreekse handhaving.

Sparta staat in de Eredivisie op een zestiende plaats en maakt bij een zege in Deventer nog kans op rechtstreekse handhaving. Zo niet, dan moet de ploeg van Alex Pastoor zich via de play-offs zien te handhaven op het hoogste niveau.

Sparta Rotterdam begon voortvarend aan het seizoen 2016/2017. De Rotterdammers, die zich vorig seizoen tot kampioen van de Jupiler League kroonden, waren zelfs enige tijd terug te vinden in het linkerrijtje en leken een jaargang zonder degradatiezorgen tegemoet te gaan. Vooral na de winterstop kwam de klad er echter in en zakte Sparta af naar de zestiende plaats op de ranglijst.

Eerder dit seizoen troffen Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles elkaar al op Het Kasteel. Lange tijd leek de wedstrijd af te stevenen op een 0-0 eindstand, totdat Sparta vijf minuten voor tijd een penalty kreeg. Clubtopscorer Loris Brogno benutte de strafschop, waardoor de Rotterdammers met 1-0 zegevierden.

De laatste keer dat beide ploegen in De Adelaarshorst tegen elkaar speelden, was vorig seizoen in de Jupiler League. Go Ahead Eagles bezorgde Sparta op 2 oktober 2015 een 2-0 nederlaag door twee fraaie doelpunten van Leon de Kogel en Jerry van Ewijk in de tweede helft. Ondanks de nederlaag zou Sparta Rotterdam zich dat seizoen uiteindelijk tot kampioen van de Jupiler League kronen, terwijl Go Ahead Eagles promotie afdwong via de Jupiler Play-Offs.


Met Bart Vriends staat er bij Sparta Rotterdam een speler onder contract die van januari 2013 tot medio 2016 drieënhalf jaar het shirt droeg van Go Ahead Eagles. Hier duelleert hij op 2 oktober 2015 met Spartaan Paco van Moorsel, zijn huidige ploeggenoot. (Foto: Erik Pasman)

Trainer Robert Maaskant zag deze week, ondanks de degradatie, een gretige ploeg op het trainingsveld. Een ploeg die nog één keer wil vlammen voor eigen publiek. Maaskant: “We willen het publiek iets bieden en met dezelfde intentie spelen als de vorige thuisduels tegen FC Groningen en Heracles Almelo. We zullen er echt vol voor gaan. Dat is niet alleen onze sportieve plicht, maar ook de verplichting die we naar onszelf en bovenal onze supporters hebben”.

Naast de al langer geblesseerden Tom Daemen en Chris David, is ook Marcel Ritzmaier niet inzetbaar tegen Sparta. Hij is geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Ajax. Sander Duits speelt zondag de laatste wedstrijd van zijn profcarrière. Na 15 jaar, 4 clubs en meer dan 400 competitiewedstrijden zet de aanvoerder een punt achter zijn loopbaan. Fysiek is de belasting van een bestaan als profvoetballer te groot.

Tot slot:

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor Go Ahead Eagles. Strijd jij samen met spelers en staf nog één keer voor de zege dit seizoen? Klik hier!