Wie de afgelopen anderhalve week de datum ‘13 mei’ noemde in gesprek met een Go Ahead Eagles-supporter, kreeg steevast maar één antwoord: “VVV-thuis”. Met misschien als toevoeging: “start play-offs!”

Morgenavond om 19:45 uur (let op: 19:45 uur) trappen Go Ahead Eagles en VVV-Venlo af in de tweede ronde van de play-offs. Het is het moment waar heel voetbalminnend Stedendriehoek weken reikhalzend naartoe heeft gekeken.

Trainer Hans de Koning is in zijn nopjes dat hij voor deze belangrijke tweeluik – maandag is de return in Venlo – kan beschikken over een nagenoeg fitte groep. Naast de drie zwaargeblesseerden, is iedereen binnenboord. Dus ook Teije ten Den (hamstring), Darren Maatsen (enkel) en Jerry van Ewijk (duizeligheid), die de afgelopen weken kampten met kwetsuren. Bart Vriends moest het seizoensslot tegen NAC Breda aan zich voorbij laten gaan vanwege een schorsing, maar is er nu weer bij.

DEVENTER - Go Ahead Eagles - VVV Venlo, Jupiler Play offs promotie/degradatie, seizoen 2012-2013, Adelaarshorst, 16-05-2013, GA Eagles-speler Xandro Schenk (2e van rechts) heeft gescoord en viert dit met GA Eagles-speler Quincy Promes (l), GA Eagles-speler Cas Peters (2e van links) en GA Eagles-speler Jop van der Linden (r)
De vorige ontmoeting tussen Go Ahead Eagles en VVV-Venlo in de play-offs, was in 2013. Toen won Go Ahead Eagles in Deventer met 1-0 (doelpunt Schenk, foto) en in Venlo met 0-3. Dit seizoen was VVV-Venlo in de reguliere competitie tweemaal te sterk: 2-1 in De Koel, 0-3 in De Adelaarshorst. (Foto: Erik Pasman)

“Ik denk dat er morgen twee gelijkwaardige ploegen op het veld staan”, aldus trainer Hans de Koning. “Kwalitatief ontloop je elkaar niet veel. VVV-Venlo heeft een levensgevaarlijke aanval. Niet voor niets hebben ze het meest gescoord van alle Jupiler League-ploegen. Het is dan ook belangrijk ook in balbezit de restverdediging in orde te hebben.”

Spelers en staf kunnen niet wachten tot het morgen, 19:45 uur(!), is, vertelt De Koning. Datzelfde geldt voor de fans, die de afgelopen dagen massaal hun ticket(s) voor de zeer belangrijke thuiswedstrijd kochten. Er zijn nog slechts 250 kaarten beschikbaar. Het uitvak in Venlo is al dagen uitverkocht. Maandag reizen 550(!) rood-gelen hun favorieten achterna.

Heb je nog geen kaart(en) voor morgen? Pak dan je allerlaatste kans! Via deze link kun je met je seizoen- of clubkaart maximaal twee kaarten kopen!

Morgen verschijnt er een speciale Matchday!-programmabulletin. Scoor deze bij de ingang van het stadion en lees onder meer een exclusief interview met Hans de Koning.

Komoptan!!