Morgenavond gaan in het Lavans Stadion te Helmond twee ploegen op jacht naar hun eerste zege van het seizoen. Beide ploegen hebben één punt uit twee wedstrijden en willen maar één ding: naar boven kijken en gaan.

Helmond Sport kende vorig jaar een succesvol seizoen. Onder de nieuwe trainer Roy Hendriksen eindigden de Brabanders als tweede in de tweede periode. Doordat later kampioen VVV-Venlo voor de tweede keer periodekampioen werd, ging de felbegeerde play-off-plek naar Helmond.

In de play-offs kwam Helmond Sport goed voor de dag. Mede dankzij de scoringsdrift van oud-Eagle Teije ten Den werd Almere City FC verrassend aan de kant gezet in de eerste ronde. In de tweede ronde wachtte Eredivisionist Roda JC, dat na een zinderend tweeluik (0-1 in Helmond, 1-1 in Kerkrade) nét te sterk bleek. Dit door een gelijkmaker in de laatste minuut.

Moreel
En dus konden de Helmonders zich weer gaan richten op het nieuwe seizoen. De eerste wedstrijd werd moreel gewonnen. Nadat FC Volendam na 20 minuten met 2-0 leidde boog Helmond Sport die achterstand in de slotfase om naar 2-2. Afgelopen vrijdag volgde een deceptie: Jong PSV ging er in het Lavans Stadion met de punten vandoor (1-2).

Ook bij de laatste ontmoeting tussen Helmond Sport en Go Ahead Eagles bleven de punten niet in Helmond. Go Ahead Eagles won met 0-4 dankzij goals van Kenny Teijsse en Darren Maatsen (beiden tweemaal).

De editie daarvoor was een speciale voor toenmalig Eagle Jop van der Linden. Voor de wedstrijd nam de defenseur afscheid van de supporters van Helmond Sport, de club waar hij de twee seizoenen daarvoor voor speelde. Prompt scoorde zette Van der Linden in de slotfase van de wedstrijd de 2-2 op het bord… In eigen doel welteverstaan.

Joey Suk en Sjoerd Overgoor leverden allebei in een assist in die wedstrijd en waren als teamgenoot van Jop van der Linden getuige van die opmerkelijke eigen goal. Overgoor is er morgen niet bij als beide ploegen elkaar weer treffen in Helmond. Lees meer hierover in de blessure-update van gisteren.

Go Ahead Eagles hoopt in Helmond de lijn van afgelopen vrijdag te kunnen doortrekken. Toen kwam de ploeg van Leon Vlemmings zeer goed voor de dag tegen NEC. “Natuurlijk hebben we een goed gevoel overgehouden aan die wedstrijd”, zegt de hoofdtrainer. “Maar we hebben er ook niet te lang bij stilgestaan. Als je verliest moet je niet te lang in de rouw zitten, maar als je goed speelt moet je ook niet te lang nagenieten. Er valt altijd het nodige te verbeteren. We hebben dan ook snel de knop omgezet naar Helmond Sport-uit.”


Joey Suk stoomt op tijdens de wedstrijd tegen NEC. (Foto: Erik Pasman)

Op jacht naar de eerste zege van het seizoen is Helmond Sport uitvoerig geanalyseerd. “We hebben aan de jongens getoond waar de kansen liggen”, aldus Vlemmings. “Natuurlijk moeten we tactisch goed staan, maar uiteindelijk begint het bij beleving, passie en mentaliteit. Dat moeten we vanaf minuut één tonen. Uitgaan van eigen kracht. Daarnaast is het mooi dat er weer meer dan 100 fans in het uitvak zitten. Die support kunnen we goed gebruiken.”

Helmond Sport-Go Ahead Eagles, de eerste wedstrijd van de eerste periode, begint morgen om 20:00 uur en staat onder leiding van arbiter Van den Kerkhof. Niet in het uitvak? Volg de wedstrijd dan live op:
– Twitter.com/GAEagles
– Radio Oost
– Deventer Radio
– FOX Sports Schakelkanaal