Twee echte volksclubs, naar verwachting 18.000 toeschouwers en drie zeer belangrijke punten om te verdelen. Voor een meeslepend voetbalgevecht zijn morgen in Breda alle ingrediënten aanwezig, als NAC en Go Ahead Eagles om 20:00 uur de degens met elkaar kruisen.

Dennis Demmers moet één ingrediënt echter missen: Jerry van Ewijk kampt met een knieblessure. Zijn plek wordt ingenomen door Jeffrey Rijsdijk. Chris David, die eerder dit seizoen zijn kruisband afscheurde, gaat op 18 december onder het mes. Daarna zal hij naar verwachting 7 tot 9 maanden moeten revalideren.

Kracht
Met NAC Breda treft Go Ahead Eagles morgenavond een ploeg in vorm. Van de laatste zeven duels werden er maar liefst zes gewonnen. “De nieuwe trainer (Marinus Dijkhuizen, red.) heeft het uitstekend neergezet”, weet Dennis Demmers. “NAC brengt de zeges zakelijk binnen. Voorin hebben ze een aantal spelers met een groot scorend vermogen. Al pikken ook hun middenvelders, zoals Joey Suk, hun doelpunten mee.”

Go Ahead Eagles
De mindere serie van de afgelopen weken – één gelijkspel, drie nederlagen – ziet Dennis Demmers niet terug ‘in de koppies’. Er wordt hard getraind en iedereen richt zijn vizier op de wedstrijd tegen NAC. “Een wedstrijd om je op te verheugen”, aldus Demmers.

Het uitvak in het Rat Verlegh Stadion wordt morgen bevolkt door zo’n 220 trouwe fans. Voor de thuisblijvers: de wedstrijd is te volgen via Twitter.com/GAEagles, Snapchat-account gaeagles, DRTV (radio) en FOX Sports 5.