Morgen reist Go Ahead Eagles af naar Velsen-Zuid voor de uitwedstrijd tegen Telstar. Beide ploegen hebben hetzelfde doel: de uitstekende reeks van de afgelopen weken in de competitie voortzetten.

De Witte Leeuwen zijn sterk aan het huidige seizoen in de Jupiler League begonnen. Van de eerste elf wedstrijden won Telstar er vijf en boekte het vijf keer een gelijkspel, terwijl vooralsnog pas één competitienederlaag werd geleden. Met 20 punten staat Telstar op een knappe vierde plaats op de ranglijst.

Afgelopen zondag wist Telstar met 4-0 te winnen van Almere City FC. Door doelpunten van Melvin Platje en Andrija Novakovich stond er bij rust een 2-0 tussenstand op het scorebord, waarna een goal van opnieuw Platje en een benutte strafschop van Mohammed Osman de eindstand bepaalden.


Go Ahead Eagles won vier van de laatste vijf uitduels met Telstar. Eén keer eindigde de wedstrijd in een remise. In het seizoen 2011/2012 was Joey Suk matchwinner met twee goals.

Met Mohamed Hamdaoui speelt er één speler voor de Witte Leeuwen die eerder het shirt van Go Ahead Eagles droeg. Hamdaoui stond van 2015 tot 2017 onder contract in Deventer, maar kwam mede door een zware kruisbandblessure tot slechts drie competitieduels voor Go Ahead Eagles. Hierin kwam hij tot één treffer, nota bene tegen Telstar. Inmiddels staat de teller dit seizoen al op vijf doelpunten voor Hamdaoui. Ook de hoofdtrainer van Telstar, Mike Snoei, was eerder werkzaam in Deventer. Van de zomer van 2005 tot maart 2008 had hij de eerste selectie van Go Ahead Eagles onder zijn hoede.

De selectie van Go Ahead Eagles herbergt één speler die eerder voor Telstar uitkwam. Orhan Džepar speelde vorig seizoen op huurbasis voor de Witte Leeuwen, waarin hij tot 28 competitiewedstrijden en twee doelpunten kwam. Lees hier hoe Orhan Džepar terugkijkt op zijn jaar in Velsen-Zuid.


Orhan Džepar maakte twee weken geleden zijn rentree bij Go Ahead Eagles na een hardnekkige bovenbeenblessure. (Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles en SC Telstar beschikken beide over een veel scorende spits. Zowel Eagle Sam Hendriks als Witte Leeuw Andrija Novakovich scoorde zeven keer tijdens de eerste periode. Hoewel niemand vaker scoorde, grepen beide spitsen naast de Bronzen Stier voor Topscorer van de 1e Periode. Mart Lieder (FC Eindhoven), die ook zeven keer scoorde, had daar 6 minuten minder voor nodig (810 minuten versus 804 minuten) en krijgt dus morgenavond de Bronzen Stier. Sam Hendriks blijft desondanks niet met lege handen achter. Integendeel, Hendriks krijgt morgenavond voor de wedstrijd uit handen van fan Twan Bolink de Bronzen Stier voor Beste Speler van de 1e Periode.


Leon de Kogel, die hier de assist levert op de 2-1 van Sam Hendriks tegen Jong AZ, start morgen in de basis. (Foto: Erik Pasman)

Sam Hendriks, die dit seizoen in totaal al 10 keer scoorde, wordt morgenavond in de spits vergezeld door Leon de Kogel. Laatstgenoemde start mede door blessureleed voor het eerst in zeven weken weer in de basiself en dat gaat ten koste van Givan Werkhoven. Verder start Go Ahead Eagles met dezelfde spelers als vorige week, toen Jong AZ met 2-1 werd verslagen.


Xandro Schenk raakte in het bekerduel met Fortuna Sittard geblesseerd aan zijn enkel. Hij mist hierdoor ook de wedstrijd tegen Telstar. (Foto: Erik Pasman)

Dat betekent dat de geblesseerden Shadrach Eghan (kuitverrekking), Xandro Schenk (enkelverzwikking), Lum Rexhepi (niet wedstrijdfit) en Stefano Beltrame (hamstring) er niet bij zijn. Trainer Leon Vlemmings hoopt het viertal na de interlandbreak weer zo goed als beschikbaar te hebben.

Wie er – naast spelers en staf – morgen wel bij zijn, zijn 123 trouwe Go Ahead Eagles-fans. Zij reizen af naar Telstar om Go Ahead Eagles te supporten. Niet in het uitvak? Volg de wedstrijd dan live via:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Story)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– FOX Sports Schakelkanaal

SC Telstar-Go Ahead Eagles
Aanvang: 20:00 uur
Arbiter: Siemen Mulder