Aanstaande zondag staat de eerste van twee ‘duels der promovendi’ op het programma in de Eredivisie, als Go Ahead Eagles op bezoek gaat bij Sparta. Om 14:30 uur trappen de ploegen van Pastoor en De Koning af voor dit belangrijke treffen.

Sparta maakt dit seizoen net als Go Ahead Eagles een rentree in de Eredivisie. Waar de afwezigheid van Go Ahead Eagles slechts één seizoen duurde, daar moest Sparta Rotterdam maar liefst zes jaar wachten op promotie. Onder leiding van trainer Alex Pastoor kroonde Sparta zich vorig seizoen tot kampioen van de Jupiler League. Sparta begon het huidige Eredivisieseizoen met een 1-3 nederlaag tegen Ajax, gevolgd door een 0-3 zege op bezoek bij PEC Zwolle.

Afgelopen zomer maakte Bart Vriends na drieënhalf jaar in Deventer dienst de overstap naar Sparta Rotterdam. Ook de huidige Eagles-spelers Kenny Teijsse (seizoen 2014/15) en Joey Groenbast (jeugd) droegen in het verleden het rood-wit gestreepte shirt van de Rotterdammers. Tot slot heeft het duel eveneens voor Hans de Koning een bijzonder teintje. Hij debuteerde op 28 februari 2016 op Spangen immers als trainer van Go Ahead Eagles (uitslag: 3-1, foto).

Schermafbeelding 2016-02-28 om 15.47.30

De enige Deventer treffer in dat duel werd gemaakt door Leon de Kogel. De spits moest afgelopen zondag vroegtijdig naar de kant tijdens de wedstrijd tegen NEC, maar is weer volledig inzetbaar. Dit geldt ook voor Lars Lambooij en Sander Duits (foto, boven), die kampten met respectievelijk hamstring- en knieklachten. Het enige vraagteken voor zondag is Xandro Schenk, die de wedstrijd tegen NEC al aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een hamstringblessure. Mocht hij niet inzetbaar zijn, dan wordt zijn plek hoogstwaarschijnlijk ingenomen door Norichio Nieveld.

Foto’s: Erik Pasman